nastavljaju se razgovori

Lovrinović: Zvuči misteriozno 'zašto jug Hrvatske', ali sastanak s HDZ-om neće biti tajan

Ivan Lovrinović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
04.12.2015.
u 09:06

Puhovski smatra da je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović napravila veliku pogrešku jer je prerano sazvala Sabor, s čime se slaže i Peđa Grbin

– Zvuči misteriozno zašto jug Hrvatske, a Božo Petrov je iz Metkovića, ne može svaki dan trčkarati za Zagreb, kazao je jutros Ivan Lovrinović za emisiju Hrvatskog radija Poligraf. Objasnio je da je Most i do sada razgovarao odvojeno sa SDP-om i HDZ-om. Ako SDP bude trebao dodatne konzultacije u ponedjeljak, Most je na usluzi. Današnji sastanak s HDZ-om, kaže, neće biti tajan.

Peđa Grbin (SDP) izjavio je da SDP-u za sada ne trebaju dodatne konzultacije te da ih, kako sada stvari stoje, neće tražiti prije sastanka u ponedjeljak. Ne čude ga konzultacije HDZ-a s Mostom danas jer, kaže, "ne iznenađuje ga da Karamarku trebaju dodatna objašnjenja za bilo što što će činiti".

Lovrinović je rekao kako ne može vjerovati koliko je teško dovesti SDP i HDZ za jedan stol, "face to face". Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da je Most s time u vezi malo naivan jer ne shvaća da su Karamarko i Milanović i izabrani "da bi bili u sukobu". Most ima funkciju da gnjavi dvije velike stranke, tjera ih da rade nešto što ne žele. Prema mome mišljenju, to je pogrešan koncept, objasnio je.

Lovrinović odgovara da je problem u vodstvima HDZ-a i SDP-a: I HDZ i SDP imaju izvrsne stručnjake, ali mislim da u tim strankama nešto ne štima. Poručuje i da se Most ne boji novih izbora: Građani to shvaćaju, a da su znali kako se ponašaju ove dvije stranke, uvjereni smo da bi nam dali više glasova da se ne moramo gnjaviti s njima. Upitan hoće li članovi Mosta ubuduće glasovati jedinstveno ili prema vlastitoj savjesti, odgovorio je da nemaju partijskih naloga te da "i sada glasuju po vlastitoj savjesti".

Puhovski smatra da je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović napravila veliku pogrešku jer je prerano sazvala Sabor, s čime se slaže i Peđa Grbin. 

Vladimir Šeks, savjetnik predsjednice, kaže da nema relativnog pobjednika i podsjeća na famoznu brojku 76, "nikakve druge kombinacije", ponovio je. Ne slaže se s konstatacijom Peđe Grbina da predsjednica ima samo deklarativnu ulogu u izborima.

>> Davno je završio predizborni folklor, a ako nije, krajnje je vrijeme da se završi

Komentara 33

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
09:52 04.12.2015.

Kad Peđa i Puhovski tako kažu onda sam siguran da nema greške !

HP
hpokus87
10:23 04.12.2015.

Kažu reforme, a odmah se pohvatali za mjesto predsjednika sabora. Logičan nastavak , odlučno su odlučili da nisu ništa odlučili. Ima se vremena, okružili nas žicom, ljudi nemaju ni za kruh, a oni se igraju vlade ko djeca u vrtiću.

MA
matador007
09:45 04.12.2015.

Novi izbori pa neka se vidi tko će i kako voditi ovu zemlju.Jer ovo vć liči na meksičku sapunicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije