Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omjer snaga

Što čeka Europu nakon izbora: Nagnula se udesno, a ovo je nova velika politička zvijezda

11.06.2024.
u 06:29

Tri najveće skupine, pučani, socijalisti i liberali, imat će zajedno 403 mandata (uz 184 EPP-ova, S&D ima 139, a Renew 80 mandata), dok je za većinu potreban najmanje 361 mandat

Komentara 53

LI
Liberal
08:51 11.06.2024.

Desne stranke ojačale su najviše zbog problema imigracija jer Europljani s pravom ne žele masovnu nekontroliranu imigraciju kakvu potiču ljevičarske vlade! Osim toga, ne treba zaboraviti niti ulogu masovne ruske propagande u EU medijima i društvenim mrežama koja potpiruje antiimigrantsko raspoloženje, čak i prema onima koji su u EU već 2. generacija. Jedno je uvođenje reda i sprječavanje ilegalnih imigracija, a drugo raspirivanje mržnje prema svima koji nisu iste boje kože, vjere ili nacionalnosti. Sjetimo se kako je xitler došao na vlast i milijuna mrtvih kao posljedica toga. Desnica da, ali razumna desnica, a ne kao npr. AfD koji slijedi znamo koga i koji bi nas opet vratio u neka mračna vremena

NE
NenadNikolicCroatia
07:11 11.06.2024.

Italija je svoju desnu politiku primakla centru i sada žanju uspjehe na čelu s Giorgiom Meloni. Macron je vratio Francuskoj dio ugleda na europskoj sceni ali je na nacionalnoj sceni previdio jačanje suprotnih političkih snaga na koje snažno djeluju ruskee hibridne akcije i strategije. Rusija je otela Francuskoj dominantni položaj u bivšim francuskim kolonijama i tamo instalirala ruske trupe i sad crpi ekonomska bogatstva u diktaturskim uvjetima vlasti koju je Rusija postavila po afričkim državama. Ali je Macron ipak pokazao kamo treba ići europska politika i u periodu sterilnosti Njemačke i lutanja EU bio je eksponirana politička osoba koja je pokupila najviše bijesa ruskih spavača instaliranih u Francuskoj i EU.

Avatar Idler
Idler
07:26 11.06.2024.

I jel to nekaj loše (skretanje vu desne) ili kaj ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije