Nasilničko ponašanje

Snimateljica koja je udarala izbjeglice osuđena na tri godine uvjetno: 'Bilo je strašno, trčali su prema meni'

Mađarska snimateljica tukla izbjeglice
Foto: YouTube
1/2
13.01.2017.
u 09:38

Sud je odbacio navode Petre Laszlo kako je udarala izbjeglice u samoobrani.

Petra Laszlo, mađarska snimateljica poznata po snimci na kojoj nogom udara izbjeglice osuđena je na Okružnom sudu u Szegedu na tri godine uvjetne kazne zbog nasilničkog ponašanja.

Snimka na kojoj Laszlo u natkoljenicu udara sirijske tražitelje azila, uključujući jednu djevojčicu i muškarca koji je nosio dijete, obišla je cijeli svijet i postala simbol kaotičnog odgovora Europe na priljev golemog broja izbjeglica 2015. Nedugo potom snimateljica je dobila otkaz na N1TV-u.

Branila se kako je neopravdano demonizirana na društvenim mrežama i najavila da će se možda preseliti u Rusiju. U listopadu prošle godine nagrađena je kao urednik dokumentarca od 32 minute "Nacionalni stranci" koji je režirao njezin suprug Gabor Laszlo. Riječ je o filmu o Mađarskoj revoluciji 1956., događaja zbog kojeg je iz domovine izbjeglo 200.000 Mađara.

Sud je odbacio navode Petre Laszlo kako je udarala izbjeglice u samoobrani.

- Okrenula sam se i vidjela kako prema meni trči nekoliko stotina ljudi. Bilo je prilično zastrašujuće - kazala je na ročištu na koje se javila putem video linka i u nekoliko se navrata rasplakala.

Ustvrdila je kako je primila nekoliko prijetnji smrću i da je postala predmet kampanje mržnje. Naglasila je i da će se žaliti na presudu.

Komentara 22

KA
Karloho
10:25 13.01.2017.

Izbjeglica koji siluje deset godišnjeg dječaka u Austriji nije osuđen ,nije u redu ovo sto je uradila novinarka,ali kazna je previsoka.Previse se podilazi tim nesretnim ljudima,ali oni bi trebali poštivati zakone država u koje dolaze i za to bi se trebale pobrinuti nadležne institucije...

DU
Deleted user
10:36 13.01.2017.

Ti što bježe iz Siriji nisu izbjeglice oni su započeli rat u vlastitoj zemlji pa su morali pobjeći pred tobožnjim terorom.

Avatar Abcd....
Abcd....
13:01 13.01.2017.

Taj kome je "podmetnula nogu" se sam hvalio na internetu slikom sa Al Nusrom. Znaci terorist je. Sad neka isto probaju pa ce opet pucati kosti kada ih dohvati madjarska policija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije