'STIGAO JE OBEĆANI DAN'

Što je mađarska 'zlatna viza', tko je može dobiti i zašto se zbog nje brine Europska unija

28.08.2024.
u 14:01

"Zlatne vize nude priliku bogatim ljudima da zapravo kupe pravo na boravak, ponekad čak i bez potrebe da žive u zemlji. A njihova popularnost u Europskoj uniji raste jer se ljudi žele odmaknuti od političkih odluka poput Brexita koje bi mogle ograničiti njihova prava", navodi Euronews

Ključne riječi

Komentara 14

DC
DC
14:19 28.08.2024.

Zlatna viza je za one koji nece pasti na teret drzave nakon useljavanja.

DE
desigual
14:59 28.08.2024.

Ma toliko je Mađarska poželjna da će "zlatne vize" planuti ko 'alva 🤣 Jedino ako budu utočište za kriminalce i država koja ne izručuje. A to samo ako odu iz EU.

EL
Elfenomeno
14:48 28.08.2024.

Nista novo, također je takav proces dobivanja vize za Monaco (gdje brojni europski sportasi imaju prebivaliste zbog niskih poreza). Uvjet je da pojedinac ulozi minimalno 2 milijuna eura u drzavu kroz nekretnine ili obveznice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije