UŽAS U BEOGRADU

Majka učenice koja je svjedočila pucnjavi: 'Mislila je da su petarde. Nastavnica ih je zaključala'

Astrid Merlini, majka djevojčica koja je svjedočila pucnjavi u Beogradu
Foto: 24sedam
1/21
03.05.2023.
u 12:52

Majka Astrid Merlini ispričala je kako joj se kćer nije javila, no njezina joj je razrednica javila da je dobro i na sigurnom. "Čuli smo da je zaštitar upucan i da je umro. Strašna vijest, bio je divan čovjek", istaknula je.

Četrnaestogodišnji učenik pucao je jutros oko 8 sati u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Riječ je o učeniku sedmog razreda koji je na nastavu navodno ponio očev pištolj. U pucnjavi je ubijeno osmero djece i zaštitar, dok su šestero djece i nastavnik ranjeni, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije. "Učenik ove škole K. K. (2009.), koji se sumnjiči da je počinio ovo kazneno djelo, pronađen je i uhićen u školskom dvorištu. Sve policijske snage i dalje su na terenu i intenzivno rade na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije", navodi se. 

Astrid Merlini, majka djevojčica koja je svjedočila pucnjavi, obratila se medijima te ispričala što se dogodilo kada su dobili informaciju o pucnjavi i došli pred školu. "Policija nije dopustila da prođemo", kazala je majka te istaknula kako su roditelji molili da ih informiraju koje je dijete upucano. Naime, ističe kako je prvotno bila poznata informacija da je upucano samo jedno dijete. 

"Morali smo čekati. Zvala sam kćer, nije mi se javljala. Zvala sam razrednicu, javila se i rekla da je moje dijete dobro, da je sigurno. Dijete mi napisalo poruku: 'Mama dobro sam, sigurna sam, ne brini se.' Čuli smo da je zaštitar upucan i da je umro. Strašna vijest, bio je divan čovjek. Zvala me kćer i ispričala što se dogodilo. Bili su na tjelesnom, kada se popela da ide na drugi sat, vidjela je zaštitara. Čula je pucnjavu i mislila da su petarde. Vidjela je zaštitara i odmah se vratila. Uplašila se i rekla nastavnici. Nastavnica je zatvorila djecu, zaključala ih je", kazala je majka.

Kako smo ranije pisali, među učenicima zavladala je panika, a neki od njih opisali su što se dogodilo

"Bili smo na petom katu i čuli buku. Učitelj je rekao da iziđemo. Mislili smo da se šali, ali vidjeli smo djecu kako plaču. Samo su nas izveli. Vidjeli smo prijatelja kako je upucan u nogu. Svi su plakali, samo su nam rekli da izađemo", kazali su učenici.

VIDEO Policija blokirala prometnice kod škole

 

Komentara 1

Avatar Make my day
Make my day
14:18 03.05.2023.

Pitanje je dali je zaštitar imao oružje. Ako nije imao, onda je potpuno beskorisno imati zaštitara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije