GUVERNER SE IZLANUO

Majke ruskih vojnika optužuju Kremlj: 'Svi smo prevareni, naši sinovi su poslani kao topovsko meso'

Screenshot
07.03.2022.
u 17:49

Britanskim medijima širi se snimka Sergeja Civileva, guvernera regije Kuzbass u Sibiru, koji je, čini se,  slučajno gomili bijesnih majki otkrio da su njihovi sinovi poslani na bojišnicu da umru

Majke ruskih vojnika koji su poslani u Ukrajinu optužile su Kremlj da njihove sinove koriste kao topovsko meso nakon što je regionalni guverner rekao kako su nespremni poslani u rat. 

Britanskim medijima širi se snimka Sergeja Civileva, guvernera regije Kuzbass u Sibiru, koji je, čini se, slučajno gomili bijesnih majki otkrio da su njihovi sinovi poslani na bojišnicu da umru. 

On je držao govor u dvorani koja izgleda kao školska športska dvorana kada je objašnjavao okupljenima da se njihovi sinovi bore u Ukrajini, a onda je započelo rečenicu s 'Upotrebljeni su...'.

 

Nakon trenutka neugodne tišine, žene su počele galamiti: 'Upotrebljeni su? Iskoristili ste našu djecu?'. 

Civilev se pokušao izvući iz cijele situacije pa je počeo govoriti kako ne mogu izvlačiti nikakve zaključne niti kritizirati vojnu operaciju koja je u tijeku. 

- Svi smo bili prevareni, svi smo prevareni. Tamo su poslani kao topovsko meso - galamila je jedna majka dok je druga dodala: 

- Mladi su. Bili su nespremni!

Snimka završava tako što regionalni guverner pokušava smiriti zaprepaštene majke govoreći im da će operacija uskoro završiti. 

- Kad su svi ubijeni! - zagalamila je jedna žena. 

Ovaj video se pojavio nakon što su se društvenim mrežama proširile brojne snimke zarobljenih ruskih vojnika koji su poprilično mladi i govore kako nisu znali da ih šalju u rat. 

VIDEO Putin Ukrajini: Prestajemo s operacijom kad se ispune zahtjevi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije