Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRAVOSUDNI PROBLEMI

Mamić, Vlatka Peras i Kodžoman optuženi da su Dinamo oštetili za 72.171 eura

Mostar: Zdravko Mamić održao je konferenciju za medije
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/6
10.05.2024.
u 09:20

Terete se za zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju počinjene tijekom 2018.

Kad je o Dinamu riječ, odnosno načinu na koji se njime godinama vladalo i upravljalo, nikada nema mira. Pogotovo onog pravosudnog, pa je tako skoro dvije godine od pokretanja istrage podignuta još jedna optužnica protiv odbjeglog Zdravka Mamića. No, osim Mamića, optuženi su još i Vlatka Peras, predsjednica uprave  Dinama i Igor Kodžoman, bivši predsjednik uprave Dinama. Terete se za zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju počinjene tijekom 2018.

Prema optužnici, Kodžoman i Vlatka Peras u to su vrijeme bili su zaduženi za opće poslove kluba, među kojima je  bio i odjel nabave, dok je Mamić, koji je u inkriminirano vrijeme bio savjetnik uprave, u stvarnosti bio alfa i omega Dinama. Svi su troje optuženi da  su postupali protivno svojim dužnostima. A dužnost im je bila  da donose odluke u interesu Dinama. No, umjesto toga, Kodžoman i Vlatka Peras terete se da su na Mamićevo traženje odobravali i plaćali nabavu razne tehničke robe, prikazujući da je to tehnička roba koja se pribavlja za Dinamo, iako su znali da nije tako. No Dinamo je tu tehničku robu platio, pri čemu je oštećen za 72.171 euro. Mamić se tereti da si je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 72.171 euro.  

Inače, taj novi pravni problem za Mamića, ali i ostale, pojavio se tijekom afere SMS, kada se sudilo Franji Vargi i Blažu Curiću, koji su u međuvremenu pravomoćno osuđeni, prvi na tri i pol, a drugi na dvije godine zatvora zbog sprečavanja dokazivanja, odnosno pomaganja u sprečavanju dokazivanja. Prema optužnici, Varga se teretio da je izradio lažnu SMS komunikaciju čiji je cilj bio pomoći Zdravku Mamiću i Ivici Todoriću u njihovim pravosudnim problemima.

Curić, koji je kum Milijana Brkića te je bio vozač ministra Tomislava Tolušića, teretio se da je Vargi dojavio da ga se istražuje te mu je savjetovao da se riješi svih dokaza. Tijekom tog suđenja svjedočio je  Bruno Hotko, a njegov je iskaz bio okidač prvo za istragu, a zatim i optužnicu protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras te Kodžomana. 

POVEZANI ČLANCI:

– Kod Varge me poslao Zdravko Mamić. Rekao mi je da nešto od njega preuzmem. I tako je počela suradnja s njim. Komunikacija je bila u stilu – odi tamo, odnesi  mu to, uzmi od njega ako što ima i donesi mi. Vargi bi odnio novac ili neke druge stvari, a uzeo bi stick ako ga je bilo. Bilo je tu sedam ili osam automobila, dva ili tri televizora, sprave za vježbanje, laptop, dva stolna računala, jacuzzi, automobil Golf 3, novci, svašta.... Sve to činio sam po nalogu Zdravka Mamića. Nisam sam odlučivao što ću kupiti, Varga mi je govorio što mu treba, slao mi je čak i fotografije. Nije objašnjavao za što mu to treba. Plaćali smo novcem Dinama. Nosio sam i Play Station, traku za trčanje, šator... Sve osim automobila kupljeno je Dinamovim novcem –  iskazivo je Bruno Hotko u rujnu 2020. na Županijskom sudu u Osijeku.

>> VIDEO Filip Glavaš, odvjetnik Zdravka Mamića: 'Da nije bilo isplate od četrdeset tisuća eura u gotovini, Niko Kranjčar ne bi zaključio ugovor s Dinamom'

Komentara 3

Avatar utunelu
utunelu
10:06 10.05.2024.

Tumacenje zakona..ja odem u Bih otvorim firmu pokradem lovu i vratim se u Hr i hrv mi nije duzna isporuciti BIH

DE
Dex
10:02 10.05.2024.

još malo će izaći optužba kako netko iz Dinama nije platio kavu u kafiću ..........

VI
virinvanizaćoška
09:57 10.05.2024.

Jaka stvar. Stavite mu soli na rep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije