polomljeni splićani

Marasović: Imam važnijeg posla nego baviti se dr. Tomasovićem!

dujomir marasovic
Ivo Čagalj/Pixsell
13.02.2012.
u 15:08

Ravnatelja splitske bolnice upitali smo hoće li pokrenuti stegovni postupak protiv dr. Tomasovića zbog toga što je objavio interne bolničke podatke o tome koliko se Splićana polomilo i ozlijedilo za snježnog nevremena

– Imam ja prišnijeg posla nego se baviti dr. Hrvojem Tomasovićem, odnosno hirovima ljudi koji su željni pozornosti – kazao je za Večernji list dr. Dujomir Marasović, ravnatelj splitske bolnice, kojeg smo upitali hoće li pokrenuti stegovni postupak protiv dr. Tomasovića zbog toga što je objavio interne bolničke podatke o tome koliko se Splićana polomilo i ozlijedilo za snježnog nevremena.

Uz naglasak da rješava tisuću operativnih problema koje traži "život" bolnice, dr. Marasović kaže kako upit je li Tomasović pogriješio treba razdvojiti na dvije razine. O pravnoj odgovornosti kirurga Hrvoja Tomasovića odlučit će struka, pravnici KBC-a Split. A, u smislu liječničke etike i normalnog ljudskog ponašanja, ravnatelj smatra da mu je kolega pogriješio.

– Dr. Tomasović napravio je to namjerno. Slikao je mobitelom dokument koji nije nikakva tajna. Nije napravio nikakav hrabri čin i ne treba ga sada proglašavati herojem zbog toga. Njegov potez ne može dobiti prolaznu ocjenu u smislu normalnog ponašanja. Ne smiju se dokumenti fotokopirati i dilati javnosti.To je neprihvatljivo. Žalostan sam što se to dogodilo. To baca lošu sliku na Klinički bolnički centar Split. To se ne smije dogoditi! Ne smije se ni pomisliti da se tako nešto napravi – poručuje dr. Dujomir Marasović.

Komentara 11

SK
Skipper
19:31 13.02.2012.

Preporučio bi mu i da malo prouči povijest pa da se ne bruka u Saboru pred cijelom nacijom....

OS
osica
15:27 13.02.2012.

a zašto bi broj polomljenih bio tajna - pa nije u pitanju neka zaraza.

Avatar seneka
seneka
15:54 13.02.2012.

Zato da ti se SERUM može sutra smijati u brk ,kako NIKO nije povrjeđen na neočišćenim Splitu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije