Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo širenje delta-varijante

Markotić: Pred nama je izbor: ili cijepljenje ili ćemo ponovno puniti bolnice i groblja

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
02.07.2021.
u 12:51

Delta-varijanta koronavirusa preuzela je 95 posto svih izolata, istaknula je Markotić

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku po kojoj se maske za lice više neće morati nositi na događanjima gdje se nalaze samo osobe koja imaju digitalnu COVID potvrdu, objavio je u petak na konferenciji za novinare načelnik Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Time šaljemo poruku da će digitalne COVID potvrde biti zamjena za nošenje maski za lice u sve više situacija. Ako hoćete konkretno, na našoj idućoj konferenciji za medije, mi s ove strane i vi s vaše, imat ćemo digitalne COVID potvrde i konferenciju ćemo održati bez maski", najavio je Božinović.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić rekla je kako je dobra vijest što je u bolnicama trenutačno vrlo malo bolesnika, a u samoj Klinici samo pet pacijenata s koronavirusom, među kojima ni jedan nije na respiratoru. Upozorava, međutim, kako bismo se mogli ponovno suočiti s većim brojem oboljelih zbog nedovoljnog broja cijepljenih s obzirom na brzo širenje delta-varijante.

"Delta-varijanta koronavirusa preuzela je 95 posto svih izolata. Pred nama je izbor: ili cijepljenje ili će zimmer frei ostati frei, djeca biti na online nastavi, starci biti zatvoreni, a mi ćemo ponovno puniti bolnice i groblja", kazala je.

U protekla 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je kod 92 osobe u Hrvatskoj, tri osobe su umrle, dok je aktivno 544 slučajeva zaraze, priopćio je ranije danas Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Među aktivnim slučajevima 139 pacijenata na bolničkom je liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. U samoizolaciji je trenutačno 3319 osoba.

Zaključno s 1. srpnjem u Hrvatskoj je utrošeno 2,601.390 doza cjepiva. Dosad je 1,494.731 osoba cijepljena najmanje jednom dozom, među kojima je njih 1,106.659 primilo obje doze. Jučer je utrošeno 32.938 doza cjepiva.

VIDEO Cijepljenje će trajati dok se ne cijepi više od tri milijuna građana.

Komentara 100

Avatar NasaPosla
NasaPosla
14:50 02.07.2021.

Sad je najbolji trenutak mladima koji su inače zdravi, za zaraziti se virusom.

DU
Deleted user
15:25 02.07.2021.

sad mi je jasno zašto su svi pijanice protiv cijepljenja. prekomplicirano... moraju biti trijezni

DU
Deleted user
14:09 02.07.2021.

Kakvih li komentara ??????Osobno sam jedva osta ziv kad me korona napala ! Naravno sad sam se jos dodatno cijepija !Neko od ovih tvrdoglavih praznih glava mi je i uvalija koronu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije