suđenje nikićima

'Matea, Josip i Tea te su mi večeri rekli da su uzeli drogu'

tea drakulić,matea hohnjec,zgrada,lanište,jaruščica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
13.07.2013.
u 08:55

Tereza J. posvjedočila je da je tijekom noći razgovarala s Nikićem, a on joj je rekao da je Tea umrla

– Kada smo stigli u stan, zatekli smo njezina oca kako je reanimira. Do mene su dopirali razni komentari, govorili su da je uzela ecstasy, netko drugi rekao je da je riječ o marihuani, a spominjao se i kokain.

Nije imala simptome

Ne znam tko je što govorio jer sam se koncentrirao na djevojku koja nije disala. Odmah sam zaključio da nije riječ o ecstasyju jer nije imala nikakve simptome koji tome odgovaraju. Dali smo joj protuotrove za sve droge koje hitna pomoć ima, no nakon pola sata proglasili smo smrt – posvjedočio je jučer Ivan Pezelj, liječnik hitne pomoći, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na suđenju Josipu Nikiću i njegovoj supruzi Matei Hohnjec Nikić koje se tereti da su dopustili Tei Drakulić (20) konzumaciju droge u njihovu stanu na zagrebačkom Laništu, odnosno optužuje ih se za zloporabu narkotika.

Podsjetimo, nesretna brucošica lani u listopadu na rođendanu svoje susjede Matee Hohnjec Nikić preminula je od predoziranja MDMA-om, vrlo opasnom sintetičkom drogom.

– U njezinu se slučaju zbog uzimanja MDMA poremetio rad srca i velike količine tekućine izlile su joj se u pluća zbog čega se ugušila – svjedočio je Ivan Pezelj.

Svjedokinja Tereza J., susjeda optuženog mladog para, priznala je da je kobne večeri svratila u njihov stan na desetak minuta.

– Matea me pozvala na proslavu rođendana, ali nisam se mogla odazvati jer sam s dečkom morala ići na neki drugi rođendan. Ipak, svratila sam k njima nakratko, a tamo sam zatekla i Teu. S Josipom sam popušila joint koji je već bio pripremljen na stolu. Nije mi ga nudio, pretpostavljalo se da ćemo ga podijeliti. Nisam razgovarala ni s Mateom ni s Teom, jedino s njim i to o banalnim stvarima.

Bilo joj je dosadno

Sjećam se kako su mi rekli da su uzeli drogu, a na njima sam vidjela i znakove koji su na to upućivali. Kad sam otišla na drugi tulum, bilo mi je jako dosadno, nikoga nisam poznavala pa sam Josipu i Matei poslala poruku da vidim kako su i što rade. Josip me poslije nazvao i rekao da je “maloj pozlilo”, a drugi put kad me nazvao rekao je da je Tea umrla – ispričala je.

Matea Hohnjec Nikić rasplakala se tijekom svjedočenja Tereze J.

Tužiteljstvo je bračni par Nikić prvo teretilo za davanje djevojci droge od koje je preminula, no nakon žalbe bivšeg braniteljskog para Hrvoja Korše i Andreja Ilića djelo je prekvalificirano u blaže pa im se sada sudi jer su dopustili drogiranje u stanu. Obdukcija je pokazala da je T. Drakulić dulje uzimala MDMA.

>> Za supružnike Nikić traže ukupno osam i pol godina zatvora

>> Hohnjec na vještačenju jer je iskaz dala pod utjecajem droge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije