TKO JE JAČI NA SREDOZEMLJU

Mediteran puca pod pritiskom ratnih flota: Truman kreće prema ruskim krstaricama u istočnom Sredozemlju

15.02.2022.
u 08:39

Koliko je ruska flota dominantna u Crnom moru, u Sredozemlju je dominantna flota članica NATO-a. Kada američki nosač aviona “Harry S. Truman” nakon pet dana odmora i dopune isplovi iz splitskog akvatorija, prvo će se sastati sa svojom borbenom skupinom, koja ga čeka negdje na sredini Jadrana. Potom će ta borbena sila koju čini nosač s devedeset zrakoplova, nekoliko razarača, krstarica i fregata i nuklearna podmornica u pratnji krenuti prema izlazu iz Jadrana, a nakon što prođu Otrant, uputit će se prema epicentru, istočnom Sredozemlju, gdje su se već koncentrirale čak dvije grupe ruske flote...

Komentara 27

Avatar El Indio
El Indio
10:10 15.02.2022.

Nisam se bojao 91. Jedan dobar razlog zasto bi se sad bojao?

Avatar matezanki13
matezanki13
09:14 15.02.2022.

harry i norveška fregata isplovili sinoć oko 22:30 ,kasnite

Avatar kastanjer2
kastanjer2
09:05 15.02.2022.

"Truman kreće prema ruskim krstaricama" Daj Ivankoviću nađi nekog stručnjaka da ti objasni da nosač zrakoplova nikada ne ide u blizinu neprijateljskih brodova. Već ih napada iz daljine. Što bi značilo da ne mora napustiti Jadran da bi napao cilj u istočnom Sredozemlju. Još bolje je da se odmakne u sredinu Sredozemlja negdje oko Malte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?