PROMJENE U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI

Među mladima popularni dominikanac Ilčić iz Rijeke seli u Zagreb

Rijeka: Fra Ivan Dominik Iličić
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/8
22.07.2024.
u 11:06

Budući da su imenovanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji, kao našoj najvećoj nadbiskupiji, uvijek najzanimljivija, izdvojit ćemo nekoliko značajnijih promjena.

Popularni studentski kapelan i na društvenim mrežama prisutni riječki dominikanac poznat po radu s  mladima, fr. Ivan Dominik Ilčić seli iz Rijeke u Zagreb! Naime, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša imenovao ga je kapelanom za studente u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u Zagrebu te župnim vikarom u Župi bl. Augustina Kažotića u Zagrebu – Peščenica. Točnije, njegovo ime objavio je Tiskovni ured zagrebačke nadbiskupije u ponedjeljak ujutro zajedno s još 60-ak premještaja i imenovanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Koja se, kao što je poznato, objavljuju svakoga ljeta upravo u vrijeme godišnjih odmora. 

Budući da su imenovanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji, kao našoj najvećoj nadbiskupiji, uvijek najzanimljivija, izdvojit ćemo nekoliko značajnijih promjena. Primjerice, preč. Domagoj Matošević razriješen je službe rektora Svetišta Majke Božje Bistričke i župnika u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici kao i službe privremenog upravitelja Župe sv. Andrije u Lazu Bistričkom te je imenovan moderatorom Nadbiskupskog duhovnog stola i vršiteljem dužnosti nadbiskupijskog ekonoma, a u Mariji Bistrici naslijedit će ga preč. Tomica Šestak, koji je razriješen je službe nadbiskupijskog ekonoma po isteku mandata i službe privremenog upravitelja Župe sv. Petra Apostola u Zaprešić. 

Novi rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu je vlč. Vlado Razum, a dosadašnji rektor vlč. Željko Faltak imenovan je župnikom u Župi Krista Kralja u Zagrebu – Trnje. Liturgičar vlč. Tomislav Hačko, imenovan je osobnim tajnikom Kardinala i upraviteljem Kanoničke kurije – Kaptol 22 u Zagrebu, a poznati kapucin fra Jure Šarčević postao je nadbiskupijskim povjerenikom za posvećeni život. 

 

 

Došlo je i do promjena u svetištu i župi sv. Ante u Sesvetskim selima, gdje je mons. Kutleša prošle godine instalirao trojac don Josip Radić, don Đuliano Trdić i don Tomislav Kutleša. Sva trojica i dalje ostaju u Sesvetskim selima, no novi župnik „in solidum“ bit će don Tomislav Kutleša, dok će se don Josip Radić zacijelo posvetiti više radu njihove zajednice „Omnia Deo“, čije bi se sjedište, kako doznajemo, iz Rijeke trebalo preseliti u Sesvetska sela. 

Sve promjene možete pročitati na stranicama Izvještajne katoličke agencije IKA. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 1

DI
Dioniz
11:35 22.07.2024.

Sad če ljevičari napasti iz svih oružja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije