Casus belli

Medvedev opet prijeti, priča i o apokalipsi: Ovo nam daje priliku da djelujemo protiv svih u NATO-u

Dmitrij Medvedev
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.08.2023.
u 09:48

Medvedev smatra da je riječ o "profinjenom casus belli", a za Rusiju to znači "mogućnost da djeluje u okviru ius ad bellum (lat. "pravo na rat") protiv bilo koga i svakoga u zemljama NATO-a"

Pristanak Zapada na napade Kijeva na Krim je casus belli (na latinskom povod za rat) i daje Moskvi priliku da djeluje protiv svih i bilo koga u NATO-u, smatra zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije i bivši predsjednik Dmitrij Medvedev.

“Ukrajinski kriminalci objavili su da su ovlašteni napadati sve što je rusko, primjerice, na Krimu. Ako je to istina (a sada nema razloga sumnjati u to), onda je to izravan pravno značajan dokaz sudioništva Zapada u ratu protiv Rusije na strani države Stepana Bandere”, napisao je Medvedev u svom Telegramu.

VEZANI ČLANCI:

Medvedev smatra da je riječ o "profinjenom casus belli", a za Rusiju to znači "mogućnost da djeluje u okviru ius ad bellum (lat. "pravo na rat") protiv bilo koga i svakoga u zemljama NATO-a".

"Tužno je. Predviđanja apokalipse su sve bliže", rekao je.

Video: Moskva potvrdila: Gotova DNK analiza, Jevgenij Prigožin poginuo je u nesreći zrakoplova

Stepan Bandera bio je ukrajinski politički i društveni aktivist, jedan od vođa ukrajinskog nacionalnog pokreta u zapadnoj Ukrajini, vođa kontroverzne terorističke Organizacije ukrajinskih nacionalista u Drugom svjetskom ratu.

Komentara 25

LI
Libertas
10:23 29.08.2023.

opet se dočepao boce...dok je trijezan nema ga čuti

Avatar Gotcha1
Gotcha1
11:35 29.08.2023.

Vec dugo nisam cuo ili procitao ovakvu glupost izrecenu od nekog politicara. RF je 24.2.2022 napala suverenu drzavu,dakle,govorimo o vojnoj agresiji. Ako je casus belli vojna agresija, po znacenju Medjunarodnog prava, proizlazi pravo na samoobranu napadnute drzave. Tzv. 'rusofili' bii prije nego pocnu lamatati pamfleticima o Banderi,AZOVu,CIA,NATO itd itd trebali znati da casus belli ne oznacava skup okolnosti nego iskljucivo odlucujuci,posljednji cin koji rezultira ratom. Ako je to za Putina sirenje NATOa onda zaboravlja da RF granici sa Estonijom i Litvom,vec od 2004e clanovi NATO organizacije. Ako je to unutarnji sukob ruskih separatista i Ukrajinaca,onda preskace istinu o sakrivenoj direktnoj umijesanosti RF naoruzavanjem separatista(par example evidentan dokaz u slucaju obaranja MH17 zrakoplova).

DU
Deleted user
10:37 29.08.2023.

Imam dojam da bi ih jedan nosač aviona sa borbenim zrakoplovima pojeo kao siroče napolitanku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije