opet spominje nuklearno oružje

Medvedev: Samo potpuna i konačna pobjeda Rusije jamstvo je protiv svjetskog sukoba

FILE PHOTO: Deputy Chairman of Russia's Security Council Medvedev gives an interview outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
01.11.2022.
u 16:17

- Kao cilj Ukrajine u ratu, kijevski režim naveo je povratak svih teritorija koji su joj prije pripadali. To je prijetnja opstanku naše države i raspadu današnje Rusije. To znači izravni razlog za primjenu članka 19. Osnova državne politike Ruske Federacije u području nuklearnog odvraćanja - ističe Dmitrij Medvedev

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev oglasio se na Telegramu i ponovno spominjao nuklearno oružje. Kako je naveo, samo je pobjeda Rusije "jamstvo protiv svjetskog sukoba".

Medvedev uvodno navodi kako je poznata teza zapadnih zemalja da se "Rusiji ne smije dopustiti da dobije rat". 

- Što to zapravo znači? Ako ne Rusija pobjeđuje, onda će, izgleda, Ukrajina. Kao cilj Ukrajine u ratu, kijevski režim naveo je povratak svih teritorija koji su joj prije pripadali. To je prijetnja opstanku naše države i raspadu današnje Rusije. To znači izravni razlog za primjenu članka 19. Osnova državne politike Ruske Federacije u području nuklearnog odvraćanja - ističe. 

- Tko onda planira nuklearni sukob? Što je to ako ne izravno izazivanje svjetskog rata uz uporabu nuklearnog oružja? Nazovimo stvari pravim imenom. Zapadne zemlje guraju svijet u globalni rat. A samo potpuna i konačna pobjeda Rusije jamstvo je protiv svjetskog sukoba - zaključio je Medvedev.

VIDEO Rusi uzeli putovnicu umirovljeniku iz Ukrajine pa prasnuli u smijeh: 'Gotovo je, imamo predsjednika!'

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 8

GL
glištun
20:45 01.11.2022.

Nebitan si.

DU
Deleted user
22:51 01.11.2022.

Pa dobro im ide. Napreduju na ratištu, nema šta.

FU
Fusnota
13:12 02.11.2022.

Medvedov nije dugo bio na plastičnoj operaciji?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije