neslavni rekorder

Mercedesom iz Zagreba prema Brodu jurio 233 km/h

brzina
Arhiva VL
06.12.2010.
u 13:00

Presretači su na autocesti Zagreb - Lipovac zatekli čak četvoricu ekstremnih vozača

Tijekom vikenda policijski su presretači na autocesti Zagreb - Lipovac na području Novske i Kutine zaustavili čak četvoricu ekstremnih vozača koji su automobilima upravljali brzinom većom od 200 kilometara na sat.

Najprije je u subotu u 15.10 sati kod Novske zaustavljen Mercedes kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 210 km/h upravljao državljanin Bosne i Hercegovine. Provedenim prekršajnim postupkom izdan mu je prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna u iznosu od tri tisuće kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Istog dana u 16 sati, 20-ak kilometara dalje, presretač je u prometnom prekršaju uhvatio BMW 520 kojim je u smjeru Slavonskog Broda brzinom od 220 km/h upravljao državljanin Crne Gore. Njemu je također naplaćena novčana kazna od tri tisuće kuna, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u Hrvatskoj u trajanju od 12 mjeseci.

Sljedećeg dana, 5. prosinca, u 18.45 sati, na 121. kilometru južne kolničke trake (kod Novske), u prekršaju je zaustavljen osobni automobil marke Audi A4 kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 206 km/h upravljao državljanin Austrije. I njemu je naplaćena istovrsna novčana kazna i izrečena zaštitna mjera.

Rekorder vikenda bio je hrvatski državljanin koji je u subotu, 4. prosinca, oko 14 sati kod Kutine uhvaćen presretačem, a upravljao je Mercedesom iz smjera Zagreba prema Slavonskom Brodu brzinom od 233 km/h. Protiv njega slijedi podnošenje prekršajnog naloga, uz izricanje novčane kazne od pet tisuća kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

 

Ključne riječi

Komentara 28

TC
toni-ch
13:33 06.12.2010.

Pa koji je to bezobrazluk od nase Policije ili bolje receno od Hr.zakona da nasem drzavljaninu naplate 5000 kn a jednom strancu samo 3000kn za isti prekrsaj,to stvarno nije korekt..

OB
-obrisani-
13:43 06.12.2010.

Ha ježi ga, stranac je rođen u kamenjaru i neće svoj na svoga...

KA
Kakma
13:22 06.12.2010.

O ,to je toliko vazna vijest,da sam cak zaboravio na stalnu pljacku Hrvatske i nezaposlenost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije