Mesić: Muzej Nikole Tesle trebao bi posjetiti svatko

mesic-txt.jpg
import
13.04.2008.
u 12:29

Nikola Tesla bio je najveći genij današnje civilizacije i njegov bi Muzej trebali posjetiti i oni koji su dovoljno educirani i oni koji to nisu, rekao je u subotu u Smiljanu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon obilaska Muzeja slavnog hrvatskog znanstvenika u njegovoj rodnoj kući u tom ličkom selu.

Predsjednik Mesić sa članovima diplomatskog zbora akreditiranim u Hrvatskoj u subotu je obišao Liku, pokazavši stranim diplomatima Plitvička jezera i Muzej Nikole Tesle dok će obilazak završiti razgledavanjem doline Gacke.

"Najveći stručnjaci kažu da bi bez izuma Nikole Tesle civilizacija krenula drugim smjerom. Drugim riječima Tesla je ipak najveći genij današnje civilizacije" i njegov bi Muzej trebali posjetiti svi i oni koji nisu dovoljno educirani i oni koji to jesu, rekao je Mesić u izjavi novinarima koji su pratili diplomatski obilazak Like.

Boravak na Plitvicama pokvarila je snažna kiša koja je padala i tijekom obilaska brodom Velikog jezera ali je predsjednik Mesić rekao kako je "kiša isto tako prirodna kao i što je sve ovdje prirodno pa i ovakav doživljaj dobro dođe".

"Nadam se da su veleposlanici dobili uvid u ovaj prirodni ambijent, u ovaj svjetski fenomen i nadam se da će i to pridonijeti našem turizmu" kazao je Mesić napomenuvši da su neki članovi diplomatskog zbora već bili na Plitvicama, a nekima je ovo prvi put, i ocijenivši kako je "u svakom slučaju za sve njih ovo izvanredan događaj".

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije