EVO ŠTO NAS ČEKA

Meteorolog upozorio: Razvija se nova ciklona, Boris se povlači na istok

Foto: Eumetsat/Pixsell
1/11
15.09.2024.
u 20:26

U Genovskom zaljevu razvija se nova ciklona koja će se kretati prema jugu uz zapadnu obalu Italije.

Malo tko ovih dana nije čuo za ciklonu Boris, koja je poharala srednju i istočnu Europu, odnoseći najmanje šest života. U Hrvatskoj je donijela nagli pad temperatura, ponegdje i do 20 stupnjeva. O tome što nas čeka u narednim danima, meteorolog Bojan Lipovšćak dao je prognozu za N1.

Prema njegovim riječima, ciklona Boris sada slabi i premješta se prema Crnom moru, dok na vrijeme na istoku Balkanskog poluotoka i dalje utječe. Slabljenje ciklone posljedica je spajanja Azorske i Sibirske anticiklone nad srednjom i sjevernom Europom, što je prekinulo dotok hladnog zraka s polarnih područja. U Genovskom zaljevu razvija se nova ciklona koja će se kretati prema jugu uz zapadnu obalu Italije. Lipovšćak dodaje da će ta ciklona idući tjedan ojačati te "usisati" preostali nestabilni zrak iz ciklone Boris.

Sutra se u unutrašnjosti očekuje oblačno vrijeme s kišom, dok će na Jadranu biti djelomice sunčano. Nad toplim morem moguće su oluje uz grmljavinu i umjerene pljuskove kiše. Najviše dnevne temperature iznosit će između 22 i 25°C. U nastavku tjedna vrijeme će se stabilizirati, no i dalje će biti svježe i promjenjivo, uz povremene kiše.

U Slavoniji i Baranji puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a jutarnje temperature će biti od 8 do 12°C, dok će najviše dnevne dosezati 16°C. Na Jadranu će početak tjedna obilježiti bura i tramuntana, a od sredine tjedna jugo i oštro uz oblačno vrijeme na srednjem i južnom Jadranu. Lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se od srijede, prognozira Lipovšćak.

>>> FOTO Apokaliptični prizori diljem Europe: Rijeke se izlijevaju, gradovi tonu pod vodom, a povijesne poplave odnose živote

1/38

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije