Hladan tuš u splitskom HDZ-u

Mihanović priznao poraz: Ne vidim potrebu za svojom ostavkom, dao sam maksimum

Ivo Cagalj/PIXSELL
30.05.2021.
u 21:11

Kandidat za gradonačelnika Splita Vice Mihanović obratio se javnosti iz stožera splitskog HDZ-a.

Stožerom splitskog HDZ-a odjeknuo je rezignirani pljesak po obraćanju Vice Mihanovića, kandidata za splitskog gradonačelnika. Prema do sada poznatim rezultatima, kandidat Centra Ivica Puljak u vodstvu je s 59,13% glasova. HDZ-ov kandidat Vice Mihanović ostvario je 40,87% glasova.

- Čestitam gospodinu Puljku na izbornoj pobjedi, kao najjača politička opcija u Gradskom vijeću nastavit ćemo svoj rad i dati svoj obol boljitku našeg grada. Želim se zahvaliti svim ovim dragim ljdima koji su sada i cijelu kampanju uz mene i svim biračima koji su iskoristili svoje demokratsko pravo i glasali na izborima te svim članovima i volonterima HDZ-a - kazao je Mihanović te dodao da ovaj rezultat ne želi ocijeniti porazom jer je HDZ i dalje najjača opcija u Gradskom vijeću. 

Na pitanje hoće li nakon poraza u utrci za gradonačelnika podnijeti ostavku odgovorio je: "Mislim da nema razloga za mojom ostavkom, odradili smo konkretnu i korektnu kampanju. Da, izgubio sam, ali ne osjećam odgovornost i mislim da sam u ovoj kampanji dao maksimum". 

Mihanović ne misli ni da je na poražavajući rezultat na izborima utjecala tvrdnja da je plagirao svoj doktorat. 

- Indexovu laž da sam plagirao doktorat ću pobiti na sudu. To je laž i zloupotreba kampanje, Index se svrstao na stranu drugog kandidata i krenuo s podmetanjem i lažima. Sve sam demantirao i sud je sad tu da kaže svoju riječ, poduzeo sam konkretne radnje i tužio sam Index i na sudu ću pobijediti - uvjeren je Mihanović. 

Na novinarsko pitanje kakva ga budućnost očekuje u HDZ-u, Mihanović je odgovorio: "Svijetla budućnost". No, gdje se vidi za četiri godine, i vidi li se ponovno u utrci za gradonačelnika, nije htio odgovoriti. Na tvrdnje o iskorištenom godišnjem odmoru na svom radnom mjestu u Lučkoj upravi također se nije htio osvrnuti, novinarki Indexa rekavši tek: "Imate krive informacije, kao što vi to obično na Indexu imate. Na godišnjem sam odmoru". 

Komentara 3

VA
vadis1
21:39 30.05.2021.

Mihanovic i HDZ je izgubio. Plagijator i nije zasluzio dobiti izbore.

KR
Krud
09:59 31.05.2021.

"dao sam maksimum" ... pa maksimum od nule je opet nula!

TR
tratincica68
22:28 30.05.2021.

popusio je hdz na dosta misti u dalmaciji.mogli bi i izbore popusiti za koju godinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije