Prijevremeni izbori?

Milanović: Karamarkov zahtjev je djetinjast i infantilan!

zoran milanović,iblerov trg (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
20.05.2013.
u 19:03

– Na temelju čega će Karamarko tražiti prijevremene izbore? – upitao se Milanović te dodao da su u nekim skandinavskim državama prijevremeni izbori zabranjeni.

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović u intervjuu za RTL danas rekao je da najavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako će nakon ulaska u EU tražiti prijevremene parlamentarne izbore smatra infantilnom i djetinjastom.

– Na temelju čega će Karamarko tražiti prijevremene izbore? I zašto nakon ulaska u EU, a ne sada? – upitao se Milanović te dodao da su u nekim skandinavskim državama prijevremeni izbori zabranjeni. – Neće nam to određivati HDZ-ova "bizantinska" politika. Za mene je taj zahtjev djetinjast i to je infantilno – kazao je Milanović.

U intervjuu je uglavnom komentirao rezultate lokalnih izbora te rekao da je "djetinjasto i neozbiljno proglašavati se izbornim pobjednicima nakon prvog kruga", što je jučer napravio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

"U Zagrebu smrdi na korupciju"

– Ako će kriterij biti izbori za županijske skupštine, tada je "desna koalicija" na čelu s HDZ-om dobila 502 tisuće, a "lijeva koalicija" na čelu sa SDP-om 503 tisuće glasova – rekao je Milanović te optužio da HDZ Hrvatsku stalno dijeli na "lijevu i desnu". Objasnio je da jučer nije održao govor zato što "to nisu takvi izbori", nego je danas izašao pred novinare te prigovorio Karamarku jer nije napravio isto.

O rezultatima u Zagrebu rekao je da SDP u glavnom gradu nije imao vlast ni zadnje četiri godine te da je rezultat "nešto slabiji nego posljednjih godina". 

– Ono što se dogodilo u Zagrebu loše je i smrdi na korupciju. Ako građani žele birati najgore, neka izaberu. Rajko Ostojić kandidat je kojem Milan Bandić nije ni do gležnja. Nažalost, ljudi često ne razlikuju hiperaktivno glavinjanje od sistematičnog rada na sebi, svojoj karijeri – akademskoj, političkoj... Njih dvojica nisu isti svijet – rekao je Milanović i dodao da će učiniti sve da Zagrepčani u drugom krugu izaberu "pravog kandidata".

"Mi smo hrvači rimskim stilom, a ovi drugi imaju manire kafanske makljaže"

– Ova je vlast odrješita, nije spora. Ona radi, mijenja i to je teži put. Mi smo hrvači rimskim stilom, a ovi drugi imaju manire kafanske makljaže – kazao je Milanović osvrnuvši se i na činjenicu da je Milan Bandić jučer za govornicom objavio kako mu je majka na samrti. – Rajko je dosta suzdržan čovjek i očito to nije uspjelo doprijeti do birača. Naravno, njemu nikada ne bi palo na pamet iznositi neke grozne, obiteljske stvari kao što je radio onaj drugi. To nije pitanje grada i sela. I Rajko je, a i ja na neki način, podrijetlom iz Hercegovine, no to je razina na koju se mi ne možemo spustiti, da roditelje guramo pred kamere – kazao je Milanović.

U intervjuu je još rekao i da SDP radi po "strogim nordijskim pravilima, dok oni drugi imaju bizantska pravila".

Sve o lokalnim izborima pročitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije