Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno

Milanović: Mi ne štedimo, nego naprosto nemamo novac

milanović
Boris Ščitar/VLM
31.12.2012.
u 12:46

Rezovi bi bili štetni za Hrvatsku jer bi drastičnija štednja i odricanja potpuno zaustavili kotač koji ionako ide usporeno, naglasio je.

– Štednja ne može samoj sebi biti svrha, nema u Hrvatskoj štednje, nego se radi fiskalna konsolidacija. Mi ne štedimo, nego naprosto nemamo novac za dodatna prava zaposlenih u javnim službama – izjavio je premijer zoran Milanović u intervjuu za Novi list.

Reagirao je tako premijer na novinarsku tvrdnju da je jasno kako Vlada nije baš toliko socijalno neosjetljiva i da se od nje traže puno veći rezovi, otpuštanja i smanjivanje plaća i mirovina nego što ih je ona poduzela. Takvi rezovi bili bi štetni za Hrvatsku jer bi drastičnija štednja i odricanja potpuno zaustavili kotač koji ionako ide usporeno, naglasio je.

Osvrnuvši se na postojeće prepreke za ulaganja stranaca u našoj zemlji, premijer je istaknuo da se radi na smanjenju tih problema koji koče ulaganja: "mnogo papirologije za razne dozvole, rokovi u kojima se rješavaju, često su to i neriješeni imovinskopravni odnosi koji se rješavaju godinama, ponekad su prepreka i pošteni, ali inertni službenici, a ponekad i korumpirani lokalni dužnosnik, korumpirani dužnosnik u nekom ministarstvu ili državnom uredu. Široka je paleta prepreka i pravi poduzetnici će instinktivno osjetiti takve stvari kad dođu u neku zemlju".

Odgovarajući na pitanje o posljednjim sukobima Vlade s Crkvom, premijer Milanović istaknuo je da su iz Vlade jasno najavili što misle napraviti i po pitanju medicinski potpomognute oplodnje i po pitanju zdravstvenog odgoja. – I za to smo dobili povjerenje. Ovo nije svjetonazorsko pitanje, sve što se radi je zbog djece i zbog zdravlja i o tome više nemam što dodati – zaključio je premijer.

Komentara 9

HI
hipnos
16:34 31.12.2012.

Štedi se dok se ima, ne kad se nema.

OB
-obrisani-
16:46 31.12.2012.

Postovani! Odgovarajući na pitanje o posljednjim sukobima Vlade s Crkvom, premijer Milanović istaknuo je da su iz Vlade jasno najavili što misle napraviti i po pitanju medicinski potpomognute oplodnje i po pitanju zdravstvenog odgoja. – I za to smo dobilii povjerenje. * Dobro je da u to sam vjeruje;-))) Da su to rekli prije izbora bili bi na vlasti;-))) Lijep pozdrav!

DE
demokršćanin
16:59 31.12.2012.

ŠTEDNJA! Prisjetimo se one stare narodne poslovice:U RADIŠE SVEGA BIŠE U ŠTEDIŠE JOŠ I VIŠE. Da ne štede to se vidi po sve većem zaduživanju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije