plan 21

Milanović na Facebooku: Spasit ćemo Hrvatsku iz pakla

zoran milanović
Davor Puklavec/PIXSELL
08.11.2011.
u 11:19

Odgovaranje na pitanja uživo i upotrebu društvene mreže kao sredstva komunikacije mnogi od korisnika Facebooka smatraju odličnom idejom

Zoran Milanović u 11 je sati na Facebooku uživo počeo odgovarati na pitanja koja su "prijatelji" Kukuriku koalicije postavili vođi oporbe. 

Izvadak iz chata:
- Pod kojim će se nazivom Kukuriku koalicija naći na izbornim listićima?
– Kukuriku koalicija je pučki, a ne kukavički naziv, a kako je izborno povjerenstvo reklo da se tim nazivom ne možemo koristiti, na izbornim listićima pisat će imena stranaka abecednim redom.

- Hoće li
u Hrvatskoj ikada biti bolje?
– Milanović: Siguran sam da hoće. Hrvatska ima velik potencijal.

- Je li u planu decentralizacija Hrvatske na pet regija i ukidanje županija?
– Decentralizacija da, fragmentacija ne. Ako budem premijer, osobno se mislim time pozabaviti. Ako se općine fiskalno i precizno formiraju, imaju smisla, ali sada ne funkcioniraju dobro. Regije da u smislu razvoja, Hrvatska je jedinstvena država. Sada su svi nezadovoljni zato što se svi pitaju gdje su oni, dijele li istu sudbinu u državi. Sustav treba prilagoditi.

- Kako ćete osigurati transparentnost djelovanja vlade i svih poslova koji se tiču javnih financija?
– Tako što ćemo učiniti sve javnim. Javni natječaji, svojevrstan javni pritisak riješio bi probleme.

 - Dođete li na vlast, hoćete li legalizirati prostituciju i lake droge?
– Prostitucija je zlo koje se događa otkada je svijeta i vijeka. Prostituciju ne možete iskorijeniti, ona mora postati posao kojim se nitko u Hrvatskoj neće baviti. Činjenica je da prostituciju nitko nije uspio iskorijeniti. Kad je riječ o lakim drogama, one su zlo. Bavite se sportom. Naši se suparnici naslađuju time da smo mi narkomani, ali mi lake droge želimo dekriminalizirati jer zašto bi se policija natezala s maloljetnicima kod kojih nađu jedan džoint i tako nabijaju statistike u borbi protiv droge.

- Koje ćete mjere poduzeti u vezi s korupcijom u zdravstvu i općenito?
– U zdravstvu ima korupcije, ali, na žalost, ništa više nego bilo gdje drugdje. Za razliku od drugih djelatnosti, u zdravstvu je sve lutrija. Moramo se bazirati na sustavu solidarnosti, jer kad se dogodi bolest, moramo se moći osloniti na tu solidarnost.

- Hoćete li Hrvatsku spasiti iz pakla?
– Da.

- Mogu li na Floridi glasovati za SDP?
– Ne. Na Floridi nema hrvatskog diplomatskog predstavništva, a to je i na tragu odluka koje smo donijeli kada se mijenjao zakon. Na izborima mogu glasovati građani koji žive po hrvatskim zakonima pa se tako i način glasovanja u BiH, gdje su bili veliki neredi, provodi po točno određenim pravilima. Ako ste na putovanju u vrijeme izbora, a inače živite u Hrvatskoj, možete glasovati u najbližem diplomatskom predstavništvu.

Komentara 121

DA
darko9
12:22 08.11.2011.

a koliko su napadali kosor da je pitaju samo što ona želi lopovski večernji zašto ga ne pitate dali budu objavili registar branitelja

Avatar Panter2007
Panter2007
11:44 08.11.2011.

ma sta ces ti odgovarat balo balavi.Uzmi cebe i pokrise nema spojma o zivotu kadje u pitanju Sexologija!!!!!!!!!

DA
darko9
13:40 08.11.2011.

propaganda jednoumlja usadila je u glavu narodu da je za sve loše kriv hdz a da su ljevičari pošteni pa to su radili i za vrijeme tita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije