Milanović o braniteljima

'Supruga mi je rekla da se tu zapravo nije znalo je li to podrška ili prosvjed'

milanović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/18
16.03.2015.
u 13:58

Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic Grupe, kazao je kako je prepoznao Novu Gradišku kao najpovoljnije mjesto za upravljanje

Premijer Zoran Milanović danas je prisustvovao otvorenju nove tvornice Atlantic Grupe d.d. u Industrijskom parku Nova Gradiška te je obišao proizvodni pogon tvornice.

Odgovarajući na pitanja novinara koje je zanimalo je li bio s generalom Antom Gotovinom kad su mu došli branitelji pod prozor, odgovorio je: "Moje slobodno vrijeme moja je stvar!"

– Nisam bio kod kuće. Da sam bio, izišao bih. Uvijek izađem među ljude, kao i onda kada sam izišao zbog Varšavske – odgovorio je premijer na pitanje što misli o tome da su branitelji koji prosvjeduju proteklog vikenda došetali i do njegova stana.

– Supruga mi je rekla da je izgledalo tako da se tu zapravo nije znalo je li to podrška ili prosvjed – rekao je Milanović.

Na upit je li policija jednako postupala prema obje prosvjedničke kolone, Milanović je odgovorio da ne zna. Dodao je, ipak, kako kolona antiprosvjednika "i nije bila neka kolona". U njoj je, kaže, bilo svega pedesetak ljudi koje je, kako je rekao, navodno on organizirao.

– Ja i dalje ne vidim u čemu je problem. Traži se ostavka ministra branitelja, ali on neće otići. To je ispravan i pošten čovjek koji dobro i sa srcem radi svoj posao. Žao mi je zbog toga, ali očito je to sve politika – rekao je Milanović. Na upit je li on u to vrijeme bio na vikendu s generalom Gotovinom, Milanović je odgovorio da on svoje slobodno vrijeme provodi po svojoj volji.

Radovi na novoj Tedeschijevoj tvornici proteinskih energetskih pločica "Atlantic Multipower" krenuli su 1. svibnja prošle godine, a nakon početnog razdoblja probe i testiranja, sada je započela redovna proizvodnja čiji je asortiman u 99-postotnom obimu namijenjen inozemnom, prvenstveno zapadnoeuropskom tržištu. Atlantic grupa prepoznala je novogradiški Industrijski park kao povoljno mjesto za ulaganje u projekt ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna.

- Iznimno smo ponosni što je tvornica otvorena za samo devet mjeseci. Ovo je povijesni dan za Atlantic grupu. Riječ je o šesnaestoj tvornici u našem sustavu, ali prvoj koja je izgrađena s ledine s kompletno novom tehnologijom – kaže predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi.

U tvornici su danas 42 zaposlena, ali u svom punom kapacitetu bit će ih 160. Atlantic Grupa je najveći europski proizvođač proizvoda za sportaše. Tvornica se prostire na 6.000 četvornih, a proizvodit će od 300 do 450 komada energetskih pločica u minuti, odnosno 83 milijuna godišnje. Prema Tedeschijevim riječima, Multipower spada među pet ključnih brandova za daljnji prodor na međunarodna tržišta, prije svega njemačko, ali isto tako i austrijsko, švicarsko, britansko, rusko, i švedsko, gdje su također na ili pri samom vrhu. Veseli ga što su u ovoj proizvodnji mjesto dobili mladi inženjeri i tehnolozi, zaposleni prije svega lokalno, ali nada se kako će promovirati i fleksibilnost i migraciju zaposlenih iz Zagreba, Osijeka i drugih hrvatskih gradova.

Usto, kompanija je u suradnji s Gradom Novom Gradiškom rezervirala još jedan teren iste veličine za daljnje proširenje aktivnosti.

- Ovdje su pobijedili biznis i komunikacija. Pokazalo se da je u Hrvatskoj moguće u rekordnom roku realizirati ovakve projekte i stvoriti konkurentan proizvod za globalno tržište ako postoji jasna poslovna ideja, kvalitetan tim i kvalitetno zakonodavstvo – istaknuo je Tedeschi. Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je kako država mora još raditi na poboljšavanju poslovne klime i smanjenju nepotrebne birokracije, jer toga, istaknuo je, također ima i pred time ne treba zatvarati oči.

- Investitori su ovdje uspjeli, jer su bili natprosječno uporni, organizirani i iskusni. Međutim, nisu svi takvi, a u Hrvatskoj šansu moraju imati i oni slabiji, ako su zainteresirani za posao – rekao je Milanović.

Gradonačelnik Željko Bigović izrazio je zadovoljstvo što je Atlantic Grupa između 90 lokacija prepoznala upravo Novu Gradišku i njegovu industrijsku zonu kao najbolju i najpovoljniju za svoja poslovna ulaganja u Hrvatskoj. Dodao je kako će izgradnjom južne obilaznice ova industrijska zona dobiti dodatnu dimenziju i kvalitetu.

>> Cilj: Osvojiti tržište energetskih pločica

Komentara 103

BA
balic
12:19 16.03.2015.

OK nije radio nego privatno isao sa klikom ,tko je platio put do tamo i natrag ,oni iz svog dzepa il na racun poreznih obveznika..Kak su putovali ,privatnim autima il sluzbenim ? i sad prije nego skocite znam da ima auto 24 sata na raspolaganju ali necu ja za njega privatno placat ,nek placa sam ima cetri puta vecu placu od mene koju neredovno primam..

Avatar Feniks
Feniks
12:35 16.03.2015.

Kukavica je pobjegao iz Zagreba. Očito je imao informacije što mu se sprema.

Avatar dmitarX
dmitarX
12:21 16.03.2015.

Ono, kao..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije