Milanović u Sinju

Pozivam HDZ da se izjasne o Mladenu Bajiću, ali Predsjedništvo, a ne diplomac

Milanović  u Sinju
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
08.11.2014.
u 15:18

Na pitanje hoće li smijeniti ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića odgovorio je "Zašto?" i zaključio kako za to nema razloga

- Kad smo preuzeli vlast, ekonomija je već bila slaba, a sad se dižemo kad je u pitanju nezaposlenost. Sljedeće godine bit će ekonomski rast. Prognoze Europske komisije su prognoze. Sitni pomaci su jako važni. Ako budemo imali rast 0,5 posto, govorit ćemo da bit će rast. Ali, trebalo bi biti i više od toga. Moramo i naći ćemo načina da sljedeće godine smanjimo potrošnju za, nadam se, tri milijarde kuna – komentirao je premijer Zoran Milanović u subotu u Sinju prognoze iz Bruxellesa prema kojima je hrvatsko gospodarstvo najgore u Europi.

Izjavu Milijana Brkića, objavljenu u subotnjem Večernjem listu kako se sastajao s agentima PNUSKOK-a dva dana prije uhićenja Bandića, nije htio komentirati.

- Ja vam slabo čitam te vrste novina, naročito intervjue. Nema smisla da pitate. Savjetnici mi kažu ono što je važno, a ovo očito nije važno – rekao je premijer.

- Međutim, pozivam gospodu iz HDZ-a da daju doprinos funkcioniranju državnih institucija, jedna od njih je Ustavni sud koji već mjesecima ima prazno mjesto suca ili sutkinje. Nema razloga da se ne dogovorimo, treba nam dvotrećinska većina, a moja koalicija je nema. Moja stranka i koalicija predlažu Mladena Bajića, zanima me što oni misle o tome, ali Predsjedništvo stranke, a ne diplomac – poručio je Milanović.

Na pitanje hoće li smijeniti ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića odgovorio je "Zašto?" i zaključio kako za to nema razloga.

- Da bih smijenio ministra u mandatu moram za to imati imati, zaista, ozbiljnije razloge od medijskih spekulacija i pritisaka pa i hajke na jednog čovjeka koji je preselio ministarstvo i, koliko ja vidim, potrošio manje, ali to je njegovo pravo i dužnost kao ministra, on za to odgovara - rekao je Milanović. 

- Pojam kao što je rastrošnost u ozbiljnoj državi koja ima proračun i jasne parametre ne postoji. Mene zanima je li sve bilo po zakonu, je li se netko materijalno okoristio - poručio je i najavio je kako će ubuduće takve poslove raditi Ured za upravljanje državnom imovinom - kazao je Milanović.

U Vukovar će, najavio je, otići.

- Očekujem i nadam se da je to događaj koji ujedinjuje Hrvatsku u pijetetu. Isto tako nemam iluzija da neki ljudi to neće pokušati iskoristiti za provokacije, galamu i dizanje tenzija. Hrvatska bi 18. studenoga trebala biti zajedno u miru i poniznosti, ali bojim se da ima političara koji zaista vape za incidentima - rekao je.

Premijer Milanović u posjet Sinju došao je s ministrima Brankom Grčićem i Antom Kotromanovićem. S gradonačelnikom Ivicom Glavanom je obišao Alkarske dvore i bio na sastanku Odbora za organizaciju 300 Sinjske alke 2015. godine.

>> Milijan Brkić: Milanović se prije uhićenja Bandića našao s dva šefa PNUSKOK-a

Komentara 55

Avatar alojzijelojzek1967
alojzijelojzek1967
15:35 08.11.2014.

Milanoviću. Osoba koju ti nazivaš "diplomcem" devedesetih godina dao se je u službu Hrvatske i kao branitelj dao doprinos njezinom stvaranju za razliku od tebe koji si udbaškim vezama uspio s uhljebljenjem u državnu službu. Tvoj najveći doprinos Hrvatskoj bio bi da daš ostavku jer nemaš kapaciteta raditi posao na koji si partijskim intrigama instaliran.

IM
imamsve
16:36 08.11.2014.

Sve vise partijskih originala pokušava partiju izjednačavati s HDZ ov kad vec nemaju sto o partiji jer je zemlju oiustosila onda uključite i HDZ kako bi narod zbunili jedan od njih je i MED Uzalud vam trud partijasi narod svee vidi i dubine metode koje MED i slični njemu proturuju nece proci

NE
nenadbat
15:58 08.11.2014.

E moj Milanoviću zaštitniće udbaša gdje si bio dok je diplomac ratovao protiv tvojih Jugoslavena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije