Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirao i susret s Izetbegovićem

Milanović o Dodikovoj prijetnji: 'To je kao da ja prijetim Sloveniji nosačem aviona'

Split: Predsjednik Milanović sudjelovao na 30. obljetnici ustrojavanja HRM
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.09.2021.
u 13:48

Objasnio je predsjednik zašto je na sastanku s Bakirom Izetbegovićem bio Stjepan Mesić

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na konferenciji ''Dan velikih planova''. Odgovarao je na pitanja novinara, a komentirao je i s sastanak s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Razgovarali smo i nećemo na tome stati. S tim želim upoznati Vladu i ministra vanjskih poslova. Izetbegović je došao, drago mi je, Mislim da je prostor za suradnju Hrvata i Bošnjaka velik, ali trenutačno ne ide kako treba. To, naravno, ne treba ići na štetu Srba", kazao je Milanović.

Nisu, kaže, razgovarali o Željku Komšiću. "Izetbegović nije jedini, ali je najvažniji predstavnik bošnjačkog naroda, ja ne tražim prijatelje već sugovornike", dodao je Milanović.

"Stjepan Mesić nazvao je i predložio taj susret. Došao je s gospodinom Izetbegovićem. Nije uobičajeno, ali tako je bilo. Inicijator sastanka sam ja, od prije godinu dana, sada se dogodio", rekao je. 

Komentirao je i Milorada Dodika koji je ponovno zaprijetio da će vlasti Republike Srpske nastaviti s konkretnim koracima "demontaže" nekih od najbitnijih institucija BiH, kao i da će taj entitet ponovo uspostaviti svoju vojsku.

"Dodik je na određeni način talac situacije u RS-u, elemenata i ljudi koji su radikalniji od njega. Ja mislim da on nije radikalan, ali  to postaje malo neozbiljno. To je kao da ja prijetim Sloveniji nosačem aviona. Prvo, ne bih nikad prijetio, a drugo, ne mogu takve gluposti pričati”, kazao je Milanović. 

"Zbog mentalnog zdravlja i dostojanstva ne mogu takve gluposti pričati. Kada kažem, nosač aviona zaista je glupost, prijetiti vojskom RS nije glupost nego je neozbiljno, ali što je ta vojska? Deset umjesto sedam pušaka... To nije realno, to košta. I kada bi pravno bilo moguće, a nije, to košta. Mi znamo što si Hrvatska može priuštiti puno više nego Srbija", dodao je predsjednik.

Milanović: Ulazimo u "crveno" što se tiče obnove u Zagrebu

Što se tiče obnove nakon potresa u Zagrebu, Milanović je rekao da sad već "naprosto ulazimo u crveno", upozorivši da financijska situacija u gradu nije dobra jer ga je prethodna vlast dovela do ponora.

"Ako govorimo o zagrebačkoj obnovi sad već naprosto ulazimo u crveno. Financijska situacija u Gradu Zagrebu, koliko čujem, nije dobra i to ne zbog ove vlasti, nego zbog prethodne vlasti. Fakturiralo se, pokušalo fakturirati i dati sve moguće u zadnjih godinu dana. I na kraju znate kako je završilo - pobijedila je druga opcija koja sada jedva preživljava", rekao je Milanović.

Upitan o obnovi Zagreba nakon potresa novinarima je na konferenciji "Dan velikih planova" izjavio kako je financijski u Zagrebu bitno da i premijer Andrej Plenković tome posveti pažnju.

"Nema prostora trgovini i dogovorima. Grad Zagreb se ne može zaduživati preko određene točke, a prethodna vlast ga je dovela do ponora, do ponora", poručio je predsjednik.

Video – Milanović: Mjere više nemaju smisla, ja bih radio kao Švedska

 

Komentara 76

Avatar southman
southman
12:39 29.09.2021.

Gdje god se Mesić pojavljuje to miriše na izdaju HR nacionalnih interesa. Tako da ...

NE
Neonacionalist
13:07 29.09.2021.

Ovo je sve cista zabava za javnost gdje Milanovic baca neke svoje komentare a sto nema nikakve tezine niti znacaja , kakav je uopce znacaj i utje aj Milanovica a da ne spominjem Mesica koji je u oba svoja mandataa izravno radio protiv interesa Hrvata u BiH prakticki podupiravsi velikobosnjacku politiku , Mesic se ponasao poput Komsica prema BiH Hrvatima , cak i prilikom posjeta redovito je zaobilazio hrvatske a posjecivao muslimanske sredine . Ali mimo toga pa Hrvatska nema utjecaj ni na sta i neznam cemu to neko pokazi anje neznam cega jer HR radi samo ono sto im se naredi iz Brisela ili Washingtona pa ako se to slucajno poklapa sa hrvatskim interesima onda dobro a ako nije opet ne moze niti zeli poduzesti ista protiv volje svojih gazda . Samo kod nas neki umisljaju da mi imamo neki znacaj a zapravo smo potpuno beznacajna i posve sluganska drzava .

DO
DonQuijote
12:36 29.09.2021.

A Dodik ko i svaki drugi srbin. Red napuhavanja pa tri reda kmecanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije