ZORAN MILANOVIĆ

'Nakon 20 godina dobrih odnosa s političarima u BiH, poput Komšića, shvatio sam da su prevaranti kojima se ne može vjerovati'

Zagreb: Izjava Zorana Milanovića nakon dodjele nagrada pripadnicima MUP-a
Goran Stanzl/PIXSELL
02.10.2022.
u 13:24

Hrvatskoj se ne dopušta da uđe u policijsku operaciju Europske Unije Altea i za mene je to neodrživo", ustvrdio je.

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao aktualne političke teme, među ostalim i izbore u BiH u gradu Kastvu gdje je došao na manifestaciju "Bela nedeja".

"Ne možemo biti izloženi slučaju i nečijoj dobroj volji. Hrvatska te stvari mora sama voditi i njima sama upravljati, a ne da ovisimo o milosti nekog činovnika kojeg je netko doveo i koji će navodno nešto sutra napraviti i o tome ovisi sudbina Hrvata Bosne i Hercegovine za sljedeće četiri godine. Hrvatskoj se ne dopušta da uđe u policijsku operaciju Europske Unije Altea i za mene je to neodrživo", ustvrdio je.

Naveo je da je hrvatska diplomacija prestala biti putnička agencija i počela raditi nešto po tom pitanju.

"S nama razgovaraju kao s malom djecom. Mi smo država i tamo će se poštivati i naša volja, jer smo potpisnica Daytonskog sporazuma. Par stotina hrvatskih vojnika je poginulo temeljem sporazuma Tuđman-Izetbegović da bi se u BiH stvorio mir. Nikakav NATO nije je oslobodio. Hrvatska politika i vanjska politika koja to ne uvažava i koja time ne upravlja je slaba i jadna”, rekao je Milanović.

Komentirao je govor premijera Andreja Plenkovića pri Ujedinjenim narodima navodeći da je Plenković "moljakao" visokog predstavnika na nešto te je dometnuo kako se to radi na drugačiji način.

"Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, dobrih odnosa s političarima u BiH, poput Komšića, ja sam shvatio da su to prevaranti kojima se ne može vjerovati i da su tu jedino zbog toga što Hrvata ima malo", ustvrdio je predsjednik i dodao da će Hrvata na kraju biti tek nekoliko tisuća.

Na komentar novinara o njegovom druženju sa srpskim članom Predsjedništva, ustvrdio je da je Milorad Dodik najprihvatljiviji za razgovor od svih srpskih političara. Naveo je kako on tamo nije da bira prijatelje već ljude koji imaju razuma i dobru volju.

Komentirao je i izbor za ravnatelja VSOA.

“Zašto Banožić sebe nije imenovao u ratnu školu pa si izdao potvrdu?. Ravnatelj VSO-a mi je jučer poslao zahtjev za razrješenjem, a i Plenkoviću”, kazao je Milanović.

Komentara 36

HU
Humljak
14:06 02.10.2022.

Sinjski hoštapler će opet nasaditi desnicu. Lijevi su ga pročitali sada će ponovno preveslati "desnicu" . Zaboravio crveni šuškavac i slučajnu državu. Jao će ga biti nama ako budemo ovisili o Milanoviću i Plenkoviću , sami uzmimo sudbinu u svoje ruke. Školujmo se, držimo vjeru, ispravno živimo,povežimo se,osnivajmo tvtke gdje žive i gdje su živjeli Hrvati. Ne prodaji djedovinu.

Avatar spin
spin
14:01 02.10.2022.

Ha,ha...trebalo mu je samo 20 godina da prokljuvi ba bosance. A tiliki su vicevi u bivšoj Jugi ispričani o njihovom "poštenj" i moralnim vrijednostima. E Zorane, crni Zorane. za koliko ćeš godina shvatiti da su i srbi jednako pošteni? Čimee to Dodik tebe i onog hdzovca drži na uzdi?

DU
Deleted user
14:20 02.10.2022.

Znači lijevici treba u prosjeku 20g da nešto shvate? Uvijek su mi ovi na lijevoj strani bili "socijalni pravednici" i apsolutni politički slijepci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije