Milanović na SNV-u

'Štitit ćemo prava svih manjina. To je Hrvatska kakvu želim!'

Zoran Milanović
Foto: Vlada RH
09.11.2013.
u 13:45

Nadam se da se na sljedećoj skupštini SNV-a, bez obzira tko će biti predsjednik Srpskog narodnog vijeća ili predsjednik Vlade, neće razgovarati o ovim temama, rekao je Milanović.

- Srbima nudimo suradnju i mentorstvo na putu prema Europskoj uniji. U Hrvatskoj nitko nema razloga za strah. Štitit ćemo prava svih manjina, a pritom ne mislimo samo na nacionalne manje nego na sve one koji se nalaze u slabijem položaju i koji su bez razloga prezreni. Nadam se da se na sljedećoj skupštini SNV-a, bez obzira tko će biti predsjednik Srpskog narodnog vijeća ili predsjednik Vlade, neće razgovarati o ovim temama.

Poručio je to premijer Zoran Milanović na velikoj skupštini SNV-a u Zagrebu na kojoj su se okupili vijećnici iz više od 150 općinskih, gradskih i županijskih vijeća Srba iz cijele Hrvatske, uz predstavnike svih drugih srpskih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, predstavnike institucija iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, predstavnike izbjeglica i srpskih organizacija iz zemalja regije.

>>Bećković: Hrvati uništavaju ploče s pismom koje je i njihovo

Ključne riječi

Komentara 110

CV
crna vrana
14:51 09.11.2013.

Srbima nudimo suradnju i mentorstvo na putu prema Europskoj uniji. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Neka mi netko kaže što ova rečenica znači . Premijer jedne države se obraća svojim (hrvatskim ) građanima- predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i treba govoriti o njihovomvom položaju, problemima , zahtjevima. Međutim on gornjim rečenicom govori o Srbiji i hrvatskim namjerama o pomaganju Srbiji na njenom putu u EU. Taj čovjek se je potpuno pogubio. Ovime je priznao da je srpskom etnikumu u Hrvatskoj bitniji status Srbije nego Hrvatske , štoli ? Ovime je priznao da su mu bitniji Srbi iz Srbije nego Hrvati iz BiH jer se za put BiH u EU nije založio , što bi bilo od interesa za hrvatski narod u cjelini , za RH i BiH. Hrvatski građani su za premijera zabrali srbofila sui generis. Neka to bilo tko pokuša pobiti argumentima , ako ih ima !?

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
10:52 09.11.2013.

Ako je netko ugrožen, onda su to Hrvati i hrvatska država !

ML
Mary loo
10:09 09.11.2013.

Milanović zakuhao kašu i sad nek je kusa (jede)..nepotrebno isforsirao primjenu tog Zakona bez imalo takta i mudrosti...mislim da on i Pupovac u tajnosti pripremaju novu kašicu a sve sa ciljem da se spasi Milanoviću obraz,jer forsiranje ćirilice nebu išlo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije