22. ACI Marina

Milanović: ACI je državna tvrtka i takva će ostati

milanović
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/11
27.10.2014.
u 13:59

Marina u Slanom imat će privezišta za 200 plovila od 11 do 25 metara, a trebala bi biti otvorena početkom sljedeće nautičke sezone

Nakon 24 godine stanke, danas je počela gradnja nove, 22. ACI marine. Investicija iznosi 60 milijuna kuna, a gradilište u Slanom kraj Dubrovnika otvorio je premijer Zoran Milanović.

– ACI je osamdesetih krenuo pionirski, moćno, u kratkom roku je izgrađen velik broj ACI marina, a dva desetljeća nakon toga nijedna. ACI je državna tvrtka od strateške važnosti za Hrvatsku i ostat će državna tvrtka. Ona će biti u nekom obliku dokapitalizirana, nadam se i kroz mirovinske fondove – kaže premijer. – U Veloj Luci je, pak, veliko vojno zemljište koje će, osim onoga što je potrebno za obranu i obalnu stražu, biti stavljeno u funkciju. Tražit će se strateški investitor za kvalitetno hotelsko poduzeće – najavio je premijer i dodao da će se u dubrovački aerodrom uložiti gotovo koliko i u zagrebački. – To smo prvo kandidirali za europske fondove. Vjerujem da ćemo iz EU dobiti novac i za Pelješki most, no i sami ćemo morati namaknuti šezdesetak milijuna eura.

Marina u Slanom nosit će ime Veljka Barbierija, utemeljitelja lanca ACI-jevih marina. Imat će privezišta za 200 plovila od 11 do 25 metara, a otvorenje se očekuje početkom sljedeće nautičke sezone.

VIDEO: Dubrovački dnevnik

>> ACI: 21 marina, a samo za jednu svi papiri čisti

Komentara 16

UI
Uvijek_iskreno
15:49 27.10.2014.

Najbolja investicija koja će prouzročit napredak gospodarstva je odlazak Milanovića i kukuriku koalicije s vlasti!

PO
podravec
14:20 27.10.2014.

Htio je reći da će i dubrovački biti dan na upravljanje (poklonjen) Francuzima gotovo jednako kao i zagrebački.

AI
airforceone1
14:39 27.10.2014.

imat ćemo ih kad zamijenimo vlast koja radi protiv nacionalnih interesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije