MINISTAR ZDRAVSTVA U ZADRU PORUČIO

Milinović: Zdravstvenom reformom dobit ćemo lokalne izbore u Hrvatskoj

07.11.2008.
u 12:07

ZADAR - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović u Zadru je otvorio radove za izgradnju zadarske Poliklinike. Izgradnja je počela još prije 20 godina, ali je zbog rata prekinuta. Projekt izgradnje ministarstvo se stajati oko 150 milijuna kuna, a Zadarsku županiju, koja će Polikliniku opremiti, oko 70 milijuna kuna. Sve bi trebalo biti završeno do kraja 2010. godine.

Ministar Darko Milinović u Zadru je odbacio kritike SDP-a na reformu zdravstva rekavši kako reforma one s plaćom od 5000 kuna neće stajati ni lipe više.
- Ni oko 900.000 umirovljenika, ni oko milijun i 120.000 ljudi u Hrvatskoj reforma neće stajati više.

- Ja se ne bojim da ćemo reformom izgubiti glasove, a čak sam i uvjeren da ćemo reformom dobiti lokalne izbore jer je riječ o reformi u prilog zdravstva, ali i gospodarstva. Naravno, još je riječ o prijedlogu i mi ćemo ga još dorađivati i s partnerima i s sindikatima. O kritikama SDP-a svoje su rekli građani na izborima i njih ne doživljavam ozbiljno - rekao je Darko Milinović koji je u povodu jučerašnjeg stupanja na snagu zabrane pušenja u zdravstvenim i javno-obrazovnim ustanovama istaknuo kako će zabrana zaživjeti i da je ona na korist zdravlja ljudi.

- Jedna me je gospođa u Zagrebu zaustavila i rekla kako ima još više gostiju u svojemu ugostiteljskom objektu otkad je zabranila pušenje - rekao je Darko Milinović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije