Dan pobjede

Mimohod, polaganje vijenaca i pucnji iz topova na Kvarneru

proslava Oluje i Dana pobjede na Kvarneru
Foto: Nel Pavletić
1/8
05.08.2014.
u 12:24

Nakon pucanja iz topova i pištolja s brda Sopalj, te prolaska središtem Bakra, okupljeni su položili vijence na Spomenik poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Okupljanjem i mimohodom branitelja i povijesnih postrojbi Gradske straže Bakar 1848., Zrinske garde, Turopoljskih banderija i Kostelskih Pištola već je u zoru u Bakru počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. obljetnice akcije "Oluja".

Nakon pucanja iz topova i pištola s brda Sopalj, te prolaska središtem Bakra, okupljeni su položili vijence na Spomenik poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Svečano je bilo i u Opatiji gdje je mimohod brantelja organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranci Opatija i Matulji te Udruga branitelja iz Domovinskog rata Lovran. Nakon bacanja vijenaca u opatijskoj luci, uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran, krenuo je mimohod od željezničke stanice u Matuljima do zgrade Općine. Puhački orkestar Lovran i Opatijske mažoretkinje pratili su i povorku u Opatiji, koja je krenula od hotela Ambasador do Slatine gdje je podignuta hrvatska zastava.

Foto: Nel Pavletić

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Lovranska povorka krenula je od hotela Excelsior do Trga slobode, nakon čega su položeni vijenci na spomeniku braniteljima. Na Grobniku veliku cjelodnevnu proslavu tradicionalno je organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grobinšćine.

Nakon mise i polaganja vijenaca na groblju u Jelenju, nastavilo se druženje na otvorenom. Na Centralnom groblju Drenova u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata i na Središnjem križu vijence je položilo izaslanstvo Primorsko-goranske županije.

Vijence su položila i izaslanstva Grada Rijeke, Gradskog vijeća Grada Rijeke, PU Primorsko-goranske te izaslanstvo Zajednica udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka u Gradskom vijeću Grada Rijeke, gradski vijećnici i predstavnici Područnog odjela za poslove obrane Rijeke.

>>Milanovića i Josipovića izviždali, premijer uzvratio: Dođite na Markov trg!

>>Pročitajte detalje akcije Oluja kojom se oslobodila domovina

Komentara 1

BO
bongo
15:18 05.08.2014.

Kako je ovo lijepo vidjet,Dan Pobjede i Oluju treba slaviti sirom Hrvatske.Cestitam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije