MINISTAR OBRANE

Banožić: Tražim ostavku Roberta Hranja, a Milanovića pozivam da bude muško i sjedne za stol

Požega: Zoran Milanović i Mario Banožić na svečanoj prisegi ročnika
Ivica Galovic/PIXSELL
29.10.2021.
u 14:22

"Imamo ozbiljan problem", poručio je iz Požege ministar Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić u Požegi je rekao da je od viceadmirala Roberta Hranja, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, zatražio ostavku.

– Stvar je jednostavna. Ako ne možeš poštovati zakon, ako ne možeš trpjeti pritisak osobe koja kad nema argumente ide u ponižavanje, koja nema hrabrosti sjesti za stol... Kao što sa mnom nema hrabrosti šest mjeseci održati jedan briefing o stanju u vojsci u kojem sva trojica moramo sudjelovati, onda ne mogu reći ništa drugo nego da imamo ozbiljan problem – rekao je Banožić, prenosi RTL.

– Želim da ovo bude zadnji put. Pozivam predsjednika Milanovića da onako pravo muški sjedne sa mnom za stol i razgovara o rješenjima za Hrvatsku vojsku. A ne da vrijeđa i prijeti se zapovjednicima koji moraju izvršavati njegovu odluku i imat će situaciju kao što ste mogli vidjeti – kazao je Banožić. 

Na obilježavanju obljetnice "Trokut Novska", dana početka oslobađanja zapadne Slavonije i komemoracije u spomen na poginule hrvatske branitelje bio je predsjednik Zoran Milanović koji je održao i govor. Tamo je bio i ministar Banožić koji je rekao da mu je zabranjeno govoriti. Kaže da je do jučer bio u protokolu, ali da mu je rečeno da će govoriti samo Milanović.

– Načelnika sam pitao za zakonitost takvih zapovijedi, na što je on počeo tražiti razne izgovore da je tako nešto morao učiniti. Znam da to nije prvi put – rekao je Banožić. 

Kaže da je Zakon o obrani donio Milanović kao premijer i da je on kao vrhovni zapovjednik dobrodošao u protokole.

– Ali da ćemo pristati na to da se ne poštuje zakon, na to da načelnik Glavnog stožera pristaje na zapovijedi koje nisu utemeljene zakonom, na to ne mogu pristati i zato sam tražio njegovu ostavku – rekao je i dodao da ga Milanović nije pozdravio i da to najbolje govori o njemu i njegovu poštovanju institucije.

VIDEO Najzabavnije izjave Zorana Milanovića: "Dioptrija kao Gavrilović pašteta", "Nećemo se braniti partvišima"...

Komentara 98

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
15:20 29.10.2021.

Kaže ministar obrane da nema usmenih zapovijedi u zakonu. Naravno da ima u zakonu i pravilniku o službi u OS RH, treba samo čitati.

DU
Deleted user
15:10 29.10.2021.

predsjednik i uhljeb iza šaltera, to ni blizu nije ista razina

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
15:16 29.10.2021.

Jako drago mi je znati da je ministar obrane Republike Hrvatske gospodin Mario Banožić miran, staložen i mentalno vrlo stabilan čovjek. To je već nešto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije