TURISTIČKE AMBULANTE

Ministar Beroš na Hvaru: Dodatni medicinski timovi na 37 lokacija u Hrvatskoj

Ministar Vili Beroš na Hvaru u turističkoj ambulanti
Foto: Ministarstvo zdravstva
1/3
18.08.2024.
u 10:42

„Uz dostupniju zdravstvenu zaštitu i sigurnost Hrvatska je jedna od poželjnijih turističkih destinacija “ priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Tijekom boravka na Hvaru, ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je dodatni tim Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije za pružanje zdravstvene zaštite u gradu Hvaru. Dodatni tim za pružanje zdravstvene zaštite na Hvaru započeo je s radom 15. srpnja te će raditi do kraja kolovoza ove godine, a do sada mu se obratilo više od 136 turista kojima je pružena zdravstvena skrb, od čega su 60% njih domaći turisti.

Kako objašnjavaju iz Ministarstva zdravstva, u svrhu unaprjeđenja pružanja zdravstvenih usluga turistima izmjenama zakona uređena je organizacija turističkih ambulanti. Tako je turistima ove godine omogućeno pružanje usluga radom dodatnih privremenih timova u domovima zdravlja Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Osječko-baranjske te Bjelovarsko-bilogorske županije. Trenutačno rade timovi na 37 lokacija.

Foto: Ministarstvo zdravstva

Dodatni timovi pri domovima zdravlja u cijeloj Republici Hrvatskoj imali su 8 tisuća posjeta ili pruženih zdravstvenih usluga do kraja srpnja.

- U sklopu reforme zdravstva koju provodimo u ovom trenutku tri su iznimno važna projekta za turizam Republike Hrvatske i pružanje brze zdravstvene skrbi građanima i turistima. Formirani su dodatni timovi za pružanje zdravstvene zaštite turistima radi brzog pružanja medicinske skrbi, ali i smanjenja povećanog pritiska na sustav primarne i bolničke zdravstvene zaštite, odnosno ordinacije obiteljske medicine, izvanbolničke i bolničke hitne službe, poručuje ministar Beroš.

- Uspostavljena je i helikopterska hitna medicinska služba koja je do sada imala 491 let, od čega je samo baza Split imala 238 intervencija, a tu su i brze brodice, pomorska hitna medicinska služba, koje su imale 295 intervencija. Svjesni toga kako je turizam najznačajnija gospodarska grana, Ministarstvo zdravstva u sinergiji s Ministarstvom turizma i sporta doprinosi etabliranju Hrvatske na svjetskoj turističkoj karti kao jednoj od zdravstveno najsigurnijih destinacija. Zahvaljujem svim djelatnicima u zdravstvu na njihovom predanom radu, a posebice liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji nose najveći teret osiguravanja zdravstvene skrbi turistima' – izjavio je ministar Beroš.

FOTOGALERIJA Krk, Korčula, Brač... Znate li nabrojiti 15 najnaseljenijih otoka u Hrvatskoj

Ministar Vili Beroš na Hvaru u turističkoj ambulanti
1/19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije