bez uzrujavanja

Ministar Lorencin i gradonačelnica Rimac umalo zaglavili ploveći Krkom

lorencin
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/9
10.04.2015.
u 14:53

Vraćajući se s jednosatne plovidbe devetmetarska 220.000 kuna vrijedna splav zapela je nasred rijeke u gustoj riječnoj travi

Ministar turizma Darko Lorencin prvi je hrvatski ministar turizma koji je službeno posjetio Knin. U pratnji gradonačelnice Josipe Rimac i suradnika obilazio je turističke potencijale Grada, javljaju 24 sata.

Posjetili su izletište Marunuša, slap Krčić i kninsku tvrđavu, a rijeku Krku društvo je obilazilo testirajući novi gradski turistički projekt – motornu splav, pri čemu su umalo zaglavili nasred rijeke! 

– Od iznimne važnosti za turističku ponudu Knina jest dostupnost brojnih lokaliteta, kao što su spomenici prirode, geološka nalazišta, povijesno kulturna baština i arheološka nalazišta te povezivanje NP Krka i Dinare, a najprirodniji način je uređenje pješačko-biciklističkih staza uz rijeku Krku i njezinih sedam pritoka. Do sada je izgrađeno i opremljeno 2,5 km staze. Gradi se splav kako bi se povezao izvor rijeke Krke s NP Krka, naglasila je gradonačelnica Rimac.

Vraćajući se s jednosatne plovidbe devetmetarska 220.000 kuna vrijedna splav zapela je nasred rijeke u gustoj riječnoj travi. Elisa 37 'konja' snažnog Hondinog motora nije mogla pokrenuti 900 kilograma tešku splav sa 12 putnika i vratiti je u pristanište. K tome su zapeli u krošnji drveta i pristali na nasip, umjesto na pristaništu. Lorencin i društvo nisu se zbog toga uzrujavali, već su mirno nastavili obilazak.

Gradonačelnica Rimac komentirala je kako se i dalje oštro protivi preseljenju proslave Oluje u Zagreb, pa i dijeljenju proslave između Zagreba i Knina.

– Proslava 20. obljetnice sigurno će biti u Kninu, kazala je Rimac.

>> Lorencin o Kuparima: Nadam se ćemo kroz dvije, tri godine vidjeti konačan rezultat ove priče

Komentara 1

LU
lukabulic
16:32 10.04.2015.

meni je ovaj novi rusko srpski neshvatljiv jezik - zaglavio ministar i gradonačelnica u sred rijeke--plašim se da na sinjskoj alki alaj čauš ne bude najavio -alkar zoram milanović u -sredu- mislim da se to ipak neće dogoditi-i da ćei da će se to u hrvatskom jeziku ispraviti-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije