liječnički nemar

Ministar Milinović: O skandalu u Dubrovniku izviješten je i DORH

milinović (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
26.10.2011.
u 13:15

– Slučaj se dogodio 29. rujna, a već sam sutradan o njemu izviješten – rekao je ministar.

Ministar zdravstva Darko Milinović komentirao je nedavni propust i skandal u hrvatskom zdravstvu kada je na operaciji u dubrovačkoj bolnici bubreg izvađen pogrešnoj osobi.

– Izrazio sam svoje žaljenje pacijentici i njezinoj obitelji. Slučaj se dogodio 29. rujna, a već sam sutradan o njemu izviješten. Zatražio sam dokumentaciju i unutarnji nadzor te slučaj proslijedio Hrvatskoj liječničkoj komori na daljnji stegovni postupak. O svemu je izviješten i DORH kako bi se vidjelo imali li osnova i za kaznenu odgovornost – rekao je ministar Milinović.

>>Dubrovkinja ostala bez bubrega, zamijenili je s imenjakinjom

Hrvoje Minigo, predsjednik Hrvatske liječničke komore, kazao je za 24sata TV da je sve to bila medicinska greška, a zna se da se greške događaju.

– Teško je ustanoviti tko je glavni krivac, ali krivo je medicinsko i administrativno osoblje. Nakon što otkrijemo o kome je riječ, zatražit ćemo da se sankcionira taj čovjek – rekao je Minigo.

U srijedu su se opet oglasili iz dubrovačke bolnice. Kažu da su nakon "neočekivanog neželjenog događaja" odmah obavijestili sve i pokrenuli interni postupak. Dodaju da su sve relevantne podatke i kronologiju slučaja dostavili svim mjerodavnim institucijama.

Komentara 22

OB
-obrisani-
13:38 26.10.2011.

I ovaj se naziva ministrom! PLJUC!

JA
jamanuša
13:44 26.10.2011.

....dobro su to pripremile popratne službe bolnice pa izvadiše zdravi bubreg ne nema to veze sa VLAKUŠIĆEM PA NI SA RECIMO PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

EL
elfenomeno77
13:33 26.10.2011.

izviješten je i DORH kako bi se vidjelo imali li osnova i za kaznenu odgovornost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije