Špancirfest

Mirta: Super mi je, mogla bih se igrati cijelu noć

'25.08.2010. Centar grada, Varazdin, Na 12. Spancirfestu, festivalu dobrih emocija, organizirane su i raznorazne radionice, radionica krpe i konci Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
1/4
25.08.2010.
u 14:40

Članovi Lutkarskog studija Krpe i konci s mališanima izrađuju maske od papira, koje djeca mogu ponijeti kući

Na ovogodišnjem Špancirfestu, koji, pod medijskim pokroviteljstvom Večernjega lista, traje do 29. kolovoza, organizirano je prilično kreativnih radionica, na kojima polaznici doista mogu pustiti mašti na volju.

Najzadovoljniji su radionicama mališani, koji svake večeri hrle na Trg slobode. Članovi Lutkarskog studija Krpe i konci s djecom izrađuju kazališne maske od papira.

– Lani smo izrađivali marionete, a ove smo godine odlučili raditi nešto drugo. Izrada nije komplicirana, tako da djeca maske mogu praviti bez ikakvih problema. Roditelji djecu mogu ostaviti kod nas, prošetati se i doći po njih, a mališani sve ono što izrade mogu ponijeti kući – kaže stručni voditelj studija Krpe i konci Dubravko Torjanac.

Djeca su za radionicu vrlo zainteresirana, uživaju u rezuckanju, bojenju...

– Voditelji su vrlo simpatični i ovdje mi se stvarno sviđa – kazala je osmogodišnja Iva Ružić, koja je došla na Špancirfest s roditeljima iz Splita. Na festivalu je treći put i vrlo joj je zabavan.

U izrađivanju maski uživala je i Mirta Vučetić iz Varaždina, kojoj je također osam godina.

– Super mi je tu, mogla bih tu i prespavati. Ustvari, da tu ostanem preko noći, ne bih spavala, nego bih se cijelu noć igrala – rekla je Mirta.

Najmlađi se zanimaju i za radionicu studenata dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

– Najviše nam dolaze djeca, a najveći im je užitak raditi s bušilicom – rekao je Andrija Večenaj, s fakulteta.

Studenti su lani osmislili bisage za bicikl, koje na Špancirfestu predstavlja tvrtka Galko, koja ih je izradila, a ove godine surađuju s Mundusom. Ta im je tvrtka dala drveni materijal, a studenti od njega izrađuju svaki dan, počinjući u17 sati, stolice, klupice, stalke za novine...

– Ako i ove godine napravimo nešto što bi moglo biti komercijalno, možda ćemo s Mundusom nastaviti suradnju – rekao je Andrija Večenaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije