19.09.2015. u 12:00

Zoran Milanović jučer je održao političku lekciju o istupu u kriznim situacijama

To je bilo za antologiju javnih istupa u kriznim situacijama. Zoran Milanović je briljirao. Jasan, odlučan i čvrst. Odmjeren i uravnotežen. Human, ali i racionalan. Državnik i vođa. Od energičnog, užurbanog i odlučnog dolaska pred novinare, pa preko političke lekcije o stanju izbjegličke krize u RH i EU s komentarima i perspektivama (u samo 11 minuta), te potpune otvorenosti za pitanja novinara kad je, za razliku od njih, pokazao, i to na intelektualno vrckav način, koliko je koncentriran. Doimao se da zna što govori u okolnostima kad se širi strah i produbljuje groteskni nesklad politike i života u EU koji prijeti temeljnim ljudskim pravima, jednako onih koji su u nevolji kao i onih koji se ovako ili onako brane od tih nevoljnika.

S pristupom izbjegličkom problemu sa "srcem i mozgom" Milanović je osvojio anglosaksonske medije, premda je britanski The Guardian u tom dijelu prepoznao eho govora Davida Camerona prije dva tjedna. Bio je izvanredna vijest na BBC-ju zbog odbijanja ideje o Hrvatskoj kao jednom od sabirnih centara koje bi EU rado financirala.

Ako je s Josipom Perkovićem ispao provincijski kicoš, ovaj se put svojim gardom pokazao europskim liderom. S dosjetkom o orlu (Hrvatska) koji ne lovi muhe (Srbija) bio je vijest dana i u Srbiji. Što su ono proteklih dana analitičari govorili, da je dolazak izbjeglica poklon desnici!?

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Milanovićeva izjava o izbjeglicama glavna vijest na BBC-u

Komentara 163

DA
dalmatinac1708
12:06 19.09.2015.

mislim da desnici nije potreban nikakv dar za ove izbore, dokazali su se vec ovi sami

NN
nije_nam_lako
12:04 19.09.2015.

nikakav dar već još jedna potvrda da je ova Vlada nedorasla ikakvoj situaciji!!!

WE
Wenger
12:05 19.09.2015.

Marinko dragi, mi smo na terenu svjedocili zbunjenosti, zbrci i neorganiziranosti...izbjeglice su poklon koji je Milanovic sam sebi poklonio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije