lnp

Mišura: Izgubili smo liniju zbog tajnih pregovora HDZ-ovaca

katamaran
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.08.2012.
u 15:55

Direktorica LNP-a kaže da su neslužbeno saznali da je linija dodijeljena privatniku iz Krila Jesenica. O svemu će izvijestiti ministra pomorstva Sinišu Hajdaš Dončića

Nakon punih 11 godina, Linijska nacionalna plovidba (LNP) od 5. kolovoza 2012. ne održava katamaransku liniju Split-Rogač (Stomorska). Odluku o tome donijela je Agencija za obalni linijski pomorski promet (AZOLP), a izvijestila nas je tek 30. srpnja. Naime, 11. lipnja istekao nam je ugovor o koncesiji za održavanje te linije, a Agencija, iako je bila obvezna, nije raspisala novi natječaj. Pozvala nas je 5. lipnja da dostavimo ponudu za održavanje te linije do kraja godine. Nakon toga Agencija nam je poslala odluku o poništenju pregovaračkog postupka bez obrazloženja o razlozima poništenja, a prekjučer nas je izvijestila da ćemo liniju održavati do 5. kolovoza. Ovakvo ponašanje državnih službenika u Agenciji, na čelu s ravnateljem, kapetanom Ivanom Franičevićem i predsjednikom Upravnog vijeća Borisom Matošićem skandalozno je, kazala je novinarima Antonija Mišura, direktorica LNP-a. Naglašava da nisu dobili odgovor na pitanje je li linija ukinuta ili povjerena drugom brodaru.

U LNP-u žele da se koncesije dodjeljuju temeljem javnih natječaja koji će osigurati transparentnost i ravnopravnu tržišnu utakmicu svih brodara, a ne da se poslovi dodjeljuju ispod stola u zamagljenom postupku pregovaranja.

– Neslužbeno smo doznali da je linija u pregovaračkom postupku dodijeljena Ugostiteljsko trgovačkom obrtu Kapetan Luka iz Krila Jesenice. Ako je to istina, onda poništavanje županijskih natječaja za Milnu i priča Ivana Udovičića, pročelnika županijskog Odjela za gospodarstvo o raspisivanju novog natječaja za brod većeg kapaciteta i objedinjavanje linija za Milnu i Šoltu dobivaju jasnu sliku. Sve se poklopilo i s dolaskom novog broda Kapetana Luke u splitsku luku. Očito je ovdje na djelu politička sprega HDZ-ovih kadrova u Županiji na čelu s Antom Sanaderom, županom i Agencije na čelu s Ivanom Franičevićem – kaže direktorica Mišura. Poručuje kako će o svemu izvijestiti ministra pomorstva Sinišu Hajdaš Dončića i apelirati na Vladu da ukine beskorisnu Agenciju koja proizvodi nered.

U šest godina postojanja, ističe Mišura, Agencija nije uspjela prikupiti osnovne statističke podatke o kategorijama prevezenih putnika i vozila i nije uspjela koncesionirati trajektne linije. Svih tih godina porezni obveznici plaćaju devet zaposlenih, daju naknade za sedam članova Upravnog vijeća Agencije, plaćaju najam prostora i režijske troškove ljudima koji ne rade svoj posao.

Komentara 14

ST
stevica
16:23 01.08.2012.

Kad sve zrelo razmotrim,onda imam utisak da je jedini cilj ,, zlocinacke org,, bio da unisti sve hrvatsko poput najrazornijeg orkana. Nije mi jasno da poslije svih lazi,kradja,pronevjere,teskih kriminalnih i pljackaskih djela postoji jos neko tko zeli hdz na vlasti. Neznam kako da nazovem te i takve ljude,ali osim licnih interesa nista drugo nije u pitanju.

JA
james49
16:46 01.08.2012.

stevica . Nije njihov plan bio da unište. Njihov je plan 200 bogatih Hrvata!

OB
-obrisani-
16:14 01.08.2012.

Hobotnica je to,hobotnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije