Policijska zaklada K

Mjesečno 30 kuna manje za gablec za solidarnost je pun pogodak

'16.02.2011., Koprivnica - Davor i Kristina Doloscak iz sela Milicani nedaleko Koprivnice imaju sina Karla oboljelog od Downovog sindroma. Davor je policajac koji je dio novca nuznog za lijecenje sina
'Marijan Susenj/PIXSELL'
22.02.2011.
u 14:00

Zaklada mu dala 9500 kuna za operaciju srca sina koji boluje od Downova sindroma

Davor Dološčak (37) iz Miličana jedan je od četvero djelatnika Policijske uprave koprivničko-križevačke koji su zatražili i dobili pomoć Zaklade policijske solidarnosti. Dološčak je pomoć zatražio za svog bolesnog sina Karla (11) u siječnju 2007. godine, kada je mališan išao u Linz na treću operaciju srca. Radilo se o novčanoj pomoći u iznosu od oko 9500 kuna, a dobio ju je u roku od dva tjedna.

Veliki troškovi

– Operacija je bila plaćena preko zdravstvenog osiguranja, ali pomoć nam je trebala za troškove putovanja i smještaj. Puno nam je to značilo jer su troškovi bili uistinu veliki – izjavio je Dološčak, koji sa suprugom Kristinom ima još dvoje djece, Luku (9) i Ivana (7).

Karlo je dijete s Downovim sindromom i školu pohađa u COOR-u Podravsko sunce u Koprivnici. Iznimno je komunikativan i jako voli ljude. Vidjelo se to i za našega posjeta.

Njegov otac tvrdi kako će Karlo u dogledno vrijeme ponovno morati na operaciju srca i da nije isključeno da ponovno zatraži pomoć Zaklade za koju ima samo riječi hvale.

200 službenika u županiji

– Mi smo si u policiji i prije osnivanja Zaklade međusobno pomagali, ali Solida je sve ujedinila. Od plaće nam uzimaju 30 kuna mjesečno, što je jedan gablec. Ni sto kuna ne bi bilo previše. Zaklada je jako dobra stvar jer nitko nikada ne zna kad će mu zatrebati financijska pomoć – rekao je Dološčak i dodao kako se tu vidi da sustav stoji iza djelatnika, te da se ne osjećaju usamljeno.

Zaklada policijske solidarnosti osnovana je 2005. godine, a Dološčak je učlanjen od prvog dana. U Hrvatskoj ukupno 10179 policijskih službenika izdvaja sredstva za Zakladu, od čega ih je 200 u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Komentara 1

Avatar tkozna
tkozna
14:25 22.02.2011.

BRAVO POLICIJO!!! Davora sam upoznao na kratko znam ga kao izuzetno blagog čovjeka. BRAVO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije