Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK S POLICIJOM

Mještani Krnjaka očajni zbog krađa pitali smiju li pucati u lopove

krnjak
Snježana Bičak/VLM
09.03.2010.
u 16:54

Načelnik PU karlovačke Josip Ćelić kazao je kako su poduzeli niz aktivnosti i kako rezultata već ima - prošle godine zabilježene su 43 krađe, a ove zasad samo tri.

Odgovorni smo za sigurnost u Krnjaku. Od listopada lani, kada smo razgovarali o problemima u općini, poduzeli smo niz aktivnosti kojima je smanjen broj kaznenih djela, ali naš će posao biti obavljen tek kada se vi budete osjećali sigurno. Zato je važno da surađujete s policijom. Dojavljujte svaku, pa i najmanju krađu. Samo ćemo tako biti učinkoviti u pronalaženju krivaca – rekao je Josip Ćelić, načelnik PU karlovačke, na izvanrednoj sjednici Vijeća općine Krnjak.

Izolacija počinitelja

Važno je izolirati počinitelje, dodao je, naglasivši da bez svjedočenja građana ne mogu kvalitetno riješiti kaznena djela. Mještani koji su došli na sjednicu rekli su da je situacija lani bila neizdrživa, lopovi su krali sve, od teladi, sušenog mesa, drva za ogrijev, do novca iz crkve, poklopaca na šahtovima... Tražili su od policije da pojača patrole, obilazi lokalne puteve gdje se kradljivci noću voze u neregistriranim automobilima, često i bez svjetala, plašeći mještane.

Građani zadnjeg reda

– Ti lopovi su, a znamo da su to Romi doseljeni prije nekoliko godina, građani prvog, a mi zadnjeg reda. Našim putevima se utrkuju automobilima koji ne mogu proći ni tehnički pregled, često su pijani, agresivni. Neki razmišljaju da ne šalju djecu u školu jer do autobusnog stajališta moraju pješačiti cestama koje su pune takvih vozača – rekli su mještani. O njihovu očaju najbolje govori to što je jedan mještanin pitao može li na kradljivca pucati ako ga zatekne da krade tele ili na silu ulazi u kuću.

– Lani smo na području Krnjaka imali 43 kaznena djela - 6 krađa i 16 teških krađa, a 31 je razriješeno. Neke obitelji počinitelja odselile su iz Krnjaka na područje Karlovca. Većina nam je otprije poznata, sada ih svakodnevno obilazimo jer ima problema. Neki imaju i više od 100 kaznenih djela, ali su na slobodi. Policija svoj posao napravi, podnese kaznene prijave, ali predmet "zastane" u sudstvu. Sve ćemo učiniti da zaštitimo građane. – kazao je Željko Magdić, načelnik PP Karlovac. Načelnik Rade Kosanović o problemu je obavijestio i premijerku Kosor, Ured za prognanike i izbjeglice u Karlovcu i potpredsjednika Vlade S. Uzelca.

Ključne riječi

Komentara 4

PO
Povratnik
08:54 10.03.2010.

Moje osobno iskustvo. I iskustvo mog susjeda, vlasnika nekakvog kioska. Njemu su provaljivali jedno ... brat-bratu 12-15 puta u godinu dana. Ja sam u 5-6 goidna imao jedno 9 provala, sto u vikendicu, sto drugdje. Susjed je zatvorio kiosk, isk, i sada je lijepo na birou. Ja sam u medjuvremenu odustao od prijavljivanja policiji, jer mi je stvarno pun nos zapisnika, ispitivanja, zatim svjedocenja na sudu ... i na kraju izijo vuk magare. Dakle nista. Nikad nista nisam dobio natrag. Izgubio sam silnu kolicinu vremena i zivaca. A huliganchuge koje su jednom ipak nasli - bili su na slobodi za par mjeseci. (Sudac je dosudio kaznu manju od najmanje zakonom propisane !!!! ) Malo sam se \"informirao\" o pociniteljima. Ta ekipa ima negjde stotinjak kaznenih djela. Kradje, pa opet kradje, pa provalne kradje, razbojstva, nasilnistvo ... i slobodno secu Lijepom nasom. Za jedno kazneno djelo po zakonu se mora odlezati kazna - a za stotinjak - zakljucite sami. I ne cudi me da terorizirani mjestani ovog mjesta pitaju: smijemo li pucati po onima koji nam nanose zlo? Odgovor nadleznih je - prijavite ih. Da i ? Odgovor socjialnih radnika je vjerojatno: ta sirotinja nema sto jesti, pa zato krade. Odgovor nekakve udruge za \"prava\" je da su mjestani - rasisti sami inscenirali kradje kako bi romima, posto nsiu kao mi - zagorcili zivot i uskratili gradjanska prava, jednakost... Odgovor Americkog farmera je: Ka-boooom iz sacmarice. Zakljucite sami koji pristup ce zaista djelovati. I dalje razmisljajte i djelujte u tom smjeru.

JA
jankoprekobrda
14:24 10.03.2010.

Nemate pravo pucati na provalnike, tatove i pljackase (mogli bi raniti policajca u dopunskom radu). OBVEZA SVAKOG GRADJANE JE ZASTITI SVOJU POKRETNU U NEPOKRETNU IMOVINU PA AKO TREBA I ORUZIJEM. Kada provalnici tati i pljackasi budu saznali da nije kaznenoo dijelo ubiti ga u pokusaju kradje, provale ili pljacke i oni bi dva puta razmislili dali krenuti u \"posao\" ili ne.

OB
obadius
08:30 15.03.2010.

Ovo je užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije