Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ BRITANIJE

Mještani očajni zbog bandi koje teroriziraju njihov kvart: 'Kao da živimo u Beirutu'

British Prime Minister Boris Johnson visits Merseyside
Foto: POOL/REUTERS
1/3
30.12.2021.
u 17:41

Iako iz Vijeća gradske četvrti govore kako intenzivno rade na poboljšanju situacije, drugi mještanin kazao je kako je toliko u strahu da ne dopušta svojoj kćeri posjete

Stanovnici četvrti Primrose Court u britanskom Merseysideu zgroženi su nad kriminalom koji se svakodnevno događa ispred njihovih kuća, a stanje je sve gore. 

Jedno od posljednjih većih incidenata bio je 13. prosinca kada je policija na jednoj adresi pronašla sakrivenu veću količinu droge i ukradeni bicikl.

- Stalno pale namještaj na ulici, a često zapale i ulaze u četvrt kako nitko ne bi mogao proći - kazao je jedan mještanin za Metro.co.uk koji nije htio biti imenovan radi sigurnosti svoje obitelji. 

Govori kako ga je strah prijaviti nasilje jer je strah kakve bi to posljedice moglo ostaviti na njegovu obitelj. Smatra kako bi rješenje mogla biti bolja rasvjeta i nadzorne kamere. 

- Ove grupe većinom rade te stvari po noći - kazao je. 

Iako iz Vijeća gradske četvrti govore kako intenzivno rade na poboljšanju situacije, drugi mještanin kazao je kako je toliko u strahu da ne dopušta svojoj kćeri posjete. 

- Postoji jedna banda koja ne želi da se ovaj kvart unaprijedi. Stalno dolaze ljudi i pale smeće. Iskreno, kvart izgleda kao Beirut - kazao je. 

Iz vijeća pak govore da se broj zločina smanjio. 

- Policija Merseysidea nastavlja patrolirati područjem i provela je niz naloga za pretragu koji su rezultirali zapljenom kontrolirane droge, gotovine i ukradene imovine - kazali su.

>> VIDEO Nadan Vidošević i Zdenka Peternel krivi za izvlačenje oko 25 milijuna kuna iz HGK

 
 

Komentara 4

Avatar Nlnja
Nlnja
18:16 30.12.2021.

Multi-kulti.

XA
xaron
21:16 30.12.2021.

Nema tu rješenja. Kad ih policija pritisne u tom kvartu, oni se samo presele u naredni i tako u nedogled. Visoka cijena otvorenih granica.

V0
Vlaskoulicanec3.0
10:23 31.12.2021.

Kada bijelac ili kršćan ubije crnca ili muslimana, gore cijele zemlje i svi o tome pišu, u obrnutim situacijama se ili zataškava ili sramežljivo piše bez spominjanja porijekla krimosa koje se samo opisuje kao "grupa"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije