ODUŠEVILA GESTOM

Mlada Valentina odlučila pokloniti automobil siromašnoj obitelji: 'Zar toga ima i u Hrvatskoj?!'

Valentina poklanja automobil
Foto: Valentina Pavlaković
1/5
15.07.2024.
u 16:07

"Znam da u ovo vrijeme koje nam je došlo netko ne može sebi priuštiti hranu, a kamoli nešto više od toga. Auto mi je višak i ne treba mi novac, zato sam ga odlučila pokloniti nekome kome je to potrebnije", rekla nam je Valentina.

Mlada Valentina Pavlaković (28), vlasnica doma za starije i nemoćne osobe, odlučila je olakšati život jednoj obitelji slabijeg imovinskog stanja poklanjajući im svoj automobil. Njezina plemenita gesta oduševila je stanovnike Jastrebarskog, koji su u nevjerici čitali Valentininu objavu u Facebook grupi "Korisne informacije - Jastrebarsko".

Automobil Peugeot 206 iz 2003. godine, registriran do 24. srpnja 2024., poklanja se obitelji slabijeg imovinskog stanja kojoj je prijevozno sredstvo neophodno. Iako nije nov, automobil je funkcionalan i poslužit će svrsi – napisala je 28-godišnjakinja u grupi, a njezina objava u manje od tri sata skupila je gotovo 200 reakcija. "Zar toga ima i u Hrvatskoj?!", "Kapa do poda", "Svaka čast", pisali su oduševljeni sumještani.

Foto: Screenshot/Facebook

Da bismo bolje razumjeli pozadinu ove plemenite geste, odlučili smo razgovarali s Valentinom, koja je za Večernji otkrila što ju je inspiriralo na to da nekome pokloni funkcionalni automobil. "Znam da u ovo vrijeme koje nam je došlo netko ne može sebi priuštiti hranu, a kamoli nešto više od toga. Auto mi je višak i ne treba mi novac, zato sam ga odlučila pokloniti nekome kome je to potrebnije", rekla je Valentina, objašnjavajući kako ona i njezina obitelj imaju dovoljno vozila te da im ovaj automobil nije potreban. "Hvala Bogu, imam dovoljno za sebe i obitelj, tako da sam ga odlučila pokloniti."

Automobil, iako je 2003. godište, dobro će poslužiti obitelji koja si ne može priuštiti drugo vozilo. "Automobil nije nov, stanje se vidi i na fotografijama. Potrebno je nešto malo zamijeniti, ali glavno da posluži nekome tko si ne može priuštiti nešto drugo. Pet godina je u obiteljskom vlasništvu", dodala je Valentina.

VEZANI ČLANCI:

Odabir obitelji kojoj će automobil biti poklonjen bio je izazovan zadatak. "Iskreno, razmišljala sam o tome kako odabrati nekoga tko je zaista u slabijem imovinskom stanju, ali eto, u moru poruka i poziva valjda i Bog, kad si dobronamjeran, da signal. Javila mi se jedna žena i dala broj obitelji kojoj je zaista potrebno prijevozno sredstvo", ispričala nam je. Automobil u novu obitelj tek treba stići, no Valentininom su gestom, kazuje nam naša sugovorkinja, oduševljeni. "Dobro se dobrim kada tad vraća", zaključila je 28-godišnjakinja velikog srca.

FOTO Najluksuznije jurilice svijeta stigle u Dubrovniku: Automobili iz snova od čijih cijena boli glava

Valentina poklanja automobil
1/27

Komentara 13

Avatar brons
brons
16:54 15.07.2024.

Registriran jos 9 dana, puno se budu vozili ak nemaj 400 ojra za regu

CR
crocro
20:08 15.07.2024.

Kada se nekome daruje odjeća, dijelovi odjeće, odijela i sl, onda se ona daruju u urednom stanju kada se vrate iz kemijske čistionice. Kada se daruje rabljeni automobil onda se on daruje na način da ta osoba ne mora odmah uložiti novac za registraciju i akumulator jer novca ionako nema, pa je primjereno da darovatelj preda automobil uredan, čist, ispravan i obnovljene registracije. To se onda zove dar. Ovako je to darivanoj osobi teret jer će moždamorati posuditi novac za akumulator i za registraciju. Vi koji ističete da su ljudi negativni u komentarima prema darovateljici, niste realni niti objektivni a to znači da bi se i vi na isti način ponašali. To jednostavno nije primjerene i to je kao da nekome darujete odijelo koje je masno i prljavo i ostavite na teret primatelju da si sam plati komijsku čistionicu pa tek onda da ga nosi. Automobil je dar i to je hvale vrijedno i tko nitko ne negira, ali nije primjereno udijeliti dar na koji primatelj mora odmah uložiti novac kojeg ionako nema. I tu bih stavio točku bez obzira što tko misli o tome.

DU
Deleted user
17:54 15.07.2024.

Čestitam , ali ipak ga je trebala registrirati još godinu , ako ga već poklanja nekom tko nema novaca ovako bukvalno ni ne vrijedi ništa pogotovo ako ne prođe na tehničkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije