Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evo zašto ih je proz

Mladi par s djetetom u pet mjeseci potrošio 6500 kuna. Previše?

'                               '
''
25.05.2012.
u 09:03

Stanko i Mateja Židov vratili su ključeve gradskog stana u kojemu su bili privremeno smješteni nakon lanjskoga bijega

Koprivnička uprava jučer je izračunala iznos koji su za režije potrošili Stanko i Mateja Židov u pet mjeseci boravka u gradskome stanu - oko 6500 kuna. Mladi par, poznat po bijegu od Centra za socijalnu skrb da zadrži sinčića Dorijana, stan je na privremeno korištenje dobio početkom studenoga prošle godine, a u njemu je boravio do potkraj travnja.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak nedavno ih je javno prozvala zbog prevelike potrošnje, a oni su odvratili da nisu radili ništa neuobičajeno - grijali su se, kupali dijete, kuhali... Prekjučer su vratili ključeve stana.

Prema zasad neslužbenom izračunu, mladi je par za struju u pet zimskih i ranoproljetnih mjeseci u stanu od 54 "kvadrata" potrošio oko 800 kuna, za plin oko 4400 kuna, za vodu oko 1000 kuna i za odvoz smeća 250 kuna. Prosječna mjesečna potrošnja, dakle, iznosila je oko 1300 kuna.

Je li to doista previše za obitelj s malim djetetom, koja u zimskim mjesecima stalno boravi u stanu? O tome se može raspravljati, kao što se može samo naslućivati na temelju čega je gradonačelnica V. Želježnjak zaključila da je njihova potrošnja prevelika u doba kad brojila još nisu bila očitana.

Stanko Židov jučer je u redakciju Večernjeg lista donio zapisnik s primopredaje gradskoga stana, u kojemu piše da je stan ostavljen u urednom stanju, a to su potvrdili i u gradskoj upravi.

– Željeli bismo zahvaliti gradskoj upravi i Mršiću na tome što su nam pomogli. Evo, tu piše da smo stan očistili, a mogu reći čak da je u boljem stanju nego kad smo ga dobili na korištenje - izjavio je on.

Mladi par preselio se u kuću u Koprivničkom Ivancu koju je Stako naslijedio i u proteklih mjesec dana uredio. Žive od 1600 kuna porodiljne naknade. Kažu da su napokon svoji na svome i da su sretni. Mali Dorijan, kojeg im je Centar želio oduzeti, zdravo je dijete i dobro napreduje.

Ključne riječi

Komentara 6

OV
ovett
22:53 27.05.2012.

jao blesave li babe. Jadni mladi ljudi sa kavim se sve budalama moraju sretati

KK
karate kid
14:43 25.05.2012.

nije previse, ostavite ih vise na miru da se bore s zivotom ko i svi ostali obicni ljudi. 6500 kuna potrosi nasa elita na jedan rucak, i to o trosku poreznih obveznika...

CC
crveno-crni sindikalac
17:18 25.05.2012.

Štedljiva domača Margaret Tačer.Čelična lejdi onda nema iznimaka prema svima jednako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije