IMAO 1,75 PROMILA

Mladić (29) koji je pokosio peteročlanu obitelj u istražnom zatvoru, odvjetnik: 'U teškom je psihičkom stanju'

Ivan Bakić, Vir
Foto: CROPIX/Frane Šarić
1/7
Autori: vecernji.hr, Hina
19.08.2024.
u 17:41

Prije odluke o istražnom zatvoru, 29-godišnjak je ispitan u zadarskom državnom odvjetništvu, a u priopćenju se, među ostalim, navodi da se „osnovano sumnja da je upravljao vozilom iako je bio svjestan da ne smije upravljati ako u organizmu ima alkohola i da se u naselju ne smije kretati brzinom većom od 50 km/h"

Optuženom 29-godišnjem muškarcu, koji je u subotu navečer pijan pokosio peteročlanu obitelj na otoku Viru, u ponedjeljak je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, potvrdio je Hini zadarski sudac istrage Hrvoje Visković. U 30 dana koliko je osumnjičeni u istražnom zatvoru napravit će se prometno vještačenje i rasvijetliti sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća, kratko je komentirao sudac Visković.

Prije odluke o istražnom zatvoru, 29-godišnjak je ispitan u zadarskom državnom odvjetništvu, a u priopćenju se, među ostalim, navodi da se „osnovano sumnja da je upravljao vozilom iako je bio svjestan da ne smije upravljati ako u organizmu ima alkohola i da se u naselju ne smije kretati brzinom većom od 50 km/h". Tužiteljstvo navodi i da je brzinu kretanja vozila morao prilagoditi osobinama i stanju ceste, uvjetima noćne vožnje, preglednosti i stanju kolnika te da je kao vozač bio dužan obratiti pažnju na pješake koji su na kolniku. 

- Moram istaknuti da se on nalazi u teškom psihičkom stanju. Sudac istrage mu je odredio pritvor u roku od 30 dana. Kratko je iskazao svoju obranu, nije odgovarao na pitanja. Naravno, imamo rok od tri dana, na što ćemo se mi žaliti, rekao je odvjetnik Davor Ukalović za HRT.

Općina Vir, na čijem se području dogodila stravična prometna nesreća, u kojoj je stradala peteročlana obitelj, objavila je u svome lokalnom glasilu odluku kojom je 20. kolovoza proglašen Danom žalosti. U odluci je objavljeno i da će se sredstva namijenjena za subotnji program Virskog ljeta uplatiti kao pomoć obitelji tragično stradale majke i supruge iz okolice Križevaca. 

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka dok su otac i troje djece ozlijeđeni dok su se pješke kretali po rubu kolnika. Trogodišnji dječak koji je najteže ozlijeđen prebačen je u splitski KBC na daljnje liječenje, doznaje se u ponedjeljak u toj bolnici. Dječak je i dalje životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti, gdje će biti nastavljeno liječenje po pravilima struke, rekli su u splitskom KBC-u.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 22

Avatar Ričard
Ričard
16:58 19.08.2024.

Mladić je netko sa 18-23 godine, onaj drugi ”mladić” kome je žena poginula je sa 28 imao peteročlanu obitelj. Sa 29 godina si za sve svoje postupke zreo i potpuno odgovoran.

KI
kingtom
17:34 19.08.2024.

To je muškarac koji je svjesno sjeo pijan u vozilo sa nakanom da ubije. Takva treba biti i kazna, barem 30 godina teške robije.

Avatar Kajman
Kajman
16:55 19.08.2024.

I tom liku je život uništen, a da bi trebao odležati barem 40g za primjer drugima to stoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije