U gradu heroju

Mladić prijavljen zbog natpisa 'Vukovar' na ćirilici

Srbija, Vukovar (1)
Screenshot/Kurir
16.08.2013.
u 12:11

U kratkom policijskom izvješću navodi se samo da je na utakmici Srbije i Grčke došlo do počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima

Poslije incidenta na košarkaškoj utakmici iz PU navode da je 23-godišnjak iz Vukovara prekršajno prijavljen te mu je izrečena i zabrana posjećivanja sportske dvorane Dražen Petrović, u kojoj se igraju i utakmice EP-a za juniore, u sljedećih osam dana.

U kratkom policijskom izvješću navodi se samo da je na utakmici Srbije i Grčke došlo do počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima.

Dan poslije incidenta gradonačelnik Vukovara Željko Sabo rekao je da su organizatori natjecanja Hrvatski košarkaški savez i HKK Vukovar i da su se oni morali brinuti o organizaciji utakmica, ali i nadzoru gledatelja.

– HKS je od Grada Vukovara dobio upozorenje da se pripreme adekvatno i osiguraju da ne bi došlo do bilo kakvih izgreda – rekao je Sabo, koji je i sam osudio navijačke provokacije. Priopćenjem se oglasio i vukovarski HDZ koji također najoštrije osuđuje ponašanje i skandiranje dijela gledatelja.

– Najoštrije osuđujemo ovakvo neprimjereno ponašanje, posebice jer je riječ o juniorskim ekipama. Smatramo da je Vukovar još jednom poprište provokacija koje ne nose ništa dobroga nikome tko živi u Vukovaru. Želimo još jednom naglasiti da je Vukovar uvijek bio i bit će hrvatski grad, čijim je žrtvama stvorena slobodna i samostalna Republika Hrvatska, navode iz vukovarskog HDZ-a.

>> Neviđena provokacija Srba na EP-u košarkašica u Vukovaru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije