Sastanak

MMF hvali vladina nastojanja u provođenje reformi

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2014.
u 16:34

Razgovaralo se o ključnim makroekonomskim pokazateljima i gospodarskim kretanjima u 2014. i narednim godinama, planu javnih i privatnih investicija...

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sastao se danas, u zgradi Vlade, s izaslanstvom MMF-a, na čelu s voditeljem misije za Republiku Hrvatsku Johannesom Wiegandom. Uz potpredsjednika Vlade, sastanku su nazočili i ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić te predsjednik Upravnog odbora CEI-a Josip Borak.

Razgovarali su o ključnim makroekonomskim pokazateljima i gospodarskim kretanjima u 2014. i narednim godinama, planu javnih i privatnih investicija te ostvarenom napretku u ugovaranju i isplati sredstava iz EU fondova.

Potpredsjednik Grčić upoznao je predstavnike MMF-a s mjerama koje je Vlada Republike Hrvatske poduzela u smislu fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi (poglavito u području brodogradnje i zdravstva) te naporima u postizanju povoljnije poduzetničke i investicijske klime.

Voditelj misije MMF-a Johannes Wiegand pohvalio je nastojanja Vlade RH u provođenju reformi, a u pogledu investicija posebno se osvrnuo na pogodnosti koje će donijeti Zakon o poticanju ulaganja i Zakon o strateškim investicijama.

>> MMF u Hrvatskoj: 'Zanima ih kako se Vlada nosi s financijama'

Komentara 9

Avatar KRELETRONIČNI-KRELECIGER
KRELETRONIČNI-KRELECIGER
16:48 25.02.2014.

koje privatne investicije? pa zar mislite da su privatnici idioti? ali... ...čim vidim ovog samoprozvanog makroekonomistu bez 1 kn zarađene svim tim "znanjem"....odmah znam da je dobar balvan od vijesti....svima se ozare lica od sreće, stručnosti i strategija koje ovaj pronosi

ŽU
žuna
17:32 25.02.2014.

MMf hvali svakoga kome treba uvaliti lovu hiper bogatih bankara, samo to likovi poput tebe ne kuže

MX
MXLCLGTG
17:19 25.02.2014.

Gdje ovaj zaluta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije