OBLJETNICA GENOCIDA

Ćamil (16) izbjegao je klaonicu Srebrenice zbog jedne odluke, a kasnije se vratio: 'Htjeli su da nas nema, zato sam tu'

11.07.2024.
u 08:30

Već se sa 25 godina vratio u Srebrenicu, 2005. godine otišao je iz SAD-a i tada počinje njegov život, politički uspon, jer je htio svoj život provesti u Srebrenici, htio je napraviti sve da se genocid ne zaboravi, da se oduži onima koji nisu preživjeli, da stvori nove, zdrave temelje za budućnost svih u BiH

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Denis_Plamenac
Denis_Plamenac
08:42 11.07.2024.

Ne znam zbog čega mi pridajemo pažnju genocidu u Srebrenici. To se ionako tiče odnosa naša dva neprijatelja. Bošnjaci su očito terorizirali Srbe oko Srebrenice i onda su se ovi osvetili. Što ne znači da genocida ne bi bilo i bez toga. Srbi su i Hrvate i Bošnjake ubijali i protjerivali gdje god su mogli. Ali Srbi su uspjeli su doći u priliku brutalno osvetiti se jer su Bošnjaci sa Srbima sklapali primirja i izvlačili vojsku iz okruženja Srebrenice i Sarajeva da bi proganjali Hrvate iz Hercegovine i Srednje Bosne. Zato i nisu imali snage razbiti obruče oko svojih gradova u okruženju. Osim toga, nakon svega što je Hrvatska učinila za Bošnjake, njihova službena politika Hrvatsku smatra agresorom.

GA
Gajger
09:11 11.07.2024.

Uistinu tragično. Pišite malo i što Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari govori o Hrvatskoj i Hrvatima. Ne bi me čudilo da će se za koju godinu Hrvatska morati i za Srebrenicu ispričavati.

JA
JapaRuda
09:34 11.07.2024.

Ćamilu i ćamilima smo ziher i mi koji smo ih spašavali krivi podjednako ko i srbi koji su ih pobili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije