Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKLENI REKORDI

More je svake godine sve toplije i toplije: Očekuju nas rekordne temperature mora ovog ljeta?

Gužva na splitskoj plaži Kasjuni podno Marjana
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/5
18.07.2023.
u 11:05

Rekordna temperatura mora zabilježena je u Malom jezeru na Mljetu 30. srpnja 2015. godine kada je iznosila 31.1 Celzijevih stupnjeva

Prosječna temperatura mora u Hrvatskoj svake godine je sve viša i viša, a razlog su klimatske promjene zbog kojih se povećava i prosječna temperatura zraka. Velik utjecaj na temperaturu mora imaju i broj sunčanih sati, smanjena količina padalina kao i vjetra koji  miješa površinsko toplo more i dubinsko hladno te je moguće da će temperatura mora ove godine dosegnuti rekordne iznose, objasnili su s portala temperatura-mora.hr za Slobodnu Dalmaciju

Rekordna temperatura mora zabilježena je na Mljetu u Malom jezeru 30.7.2015. godine kada je iznosila 31.1 Celzijevih stupnjeva, dok je trenutna temperatura mora ondje 29.3 Celzijevih stupnjeva, a još će i rasti s najavom toplog i sunčanog vremena.Trenutno je razlika između trenutne i rekordne temperature mora unutar jedne decimale u Puli kao i u gradu Krku. Prema prognozama portala temperatura-mora.hr, ove godine će na Jadranu biti zabilježeno nekoliko lokalnih rekorda temperature mora u Hrvatskoj. Ipak poručuju da ćemo za najvišu temperaturu mora ikada zabilježenu kod nas možda morati pričekati još koje ljeto.

VEZANI ČLANCI:

Proteklog vikenda diljem Jadrana zabilježeno je da je temperatura mora bila između 26 i 29 Celzijevih stupnjeva u poslijepodnevnim satima. Trenutna prosječna temperatura mora u Hrvatskoj iznosi 24.7 stupnjeva i idealna je za kupanje, piše portal temperatura-mora.hr. Trenutna temperatura mora u Šibeniku je 24.1 Celzijevih stupnjeva, u Dubrovniku 25 Celzijevih stupnjeva, Puli 25.7 Celzijevih stupnjeva, Splitu 24.3 Celzijevih stupnjeva, Rovinju 25.9 Celzijevih stupnjeva, dok u Zadru iznosi 25.6 Celzijevih stupnjeva.

VIDEO Velike gužve na naplatnoj postaji Lučko: Pogledajte ove kolone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije