upozorenje kupačima

More na plaži u Pločama onečišćeno fekalijama, ponavljat će se uzimanje uzoraka

Plaža Mala Travna na otoku Visu
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/2
28.08.2024.
u 12:38

Uzimanje uzoraka mora ponavljat će se do prestanka onečišćenja o kojem je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša te ostale mjerodavne inspekcije

Na plaži Tehnička radiona u Pločama more je onečišćeno fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli, pa se do daljnjega ne preporuča kupanje, izvijestili su u srijedu iz Dubrovačko-neretvanske županije. Kratkotrajno onečišćenje fekalijama potvrđeno je tijekom osmog redovitog ispitivanja kakvoće mora, kojeg provodi županijski Zavod za javno zdravstvo.

„Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Tehnička radiona Ploče, uzorkovani 27. kolovoza, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli“, navode iz Zavoda.

Uzimanje uzoraka mora ponavljat će se do prestanka onečišćenja o kojem je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša te ostale mjerodavne inspekcije.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ovo su najmanje naseljeni otoci u Hrvatskoj: Za pola ih niste čuli, a na jednom živi samo jedna osoba

Plaža Mala Travna na otoku Visu
1/27

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije