suđenje rončeviću

MORH je tražio pet posto rabata, ali Eurokamion je dao samo tri

Rončević
Jurica Galoić/PIXSELL
29.08.2013.
u 13:02

Na današnjem ročištu svjedočio je Sebastijan Mojsović koji je 2004. radio u uredu tvrtke IVECO u Zagrebu

Predstavnici tvrtke Eurokamion u prosincu 2004. obaviješteni su da se pozivni natječaj MORH-a za nabavu vozila poništava zbog nedostatka novaca za veće količine, da je njihova ponuda bila najpovoljnija i da pod hitno treba pristupiti izradi nove ponude i potpisivanju ugovora do kraja godine, svjedočio je Sebastijan Mojsović na ponovljenom suđenju bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovom pomoćniku Ivi Bačiću. Mojsović je u to vrijeme radio u uredu tvrtke IVECO u Zagrebu na podršci zastupnicima te tvrtke u Hrvatskoj, među kojima je bio i Eurokamion, te je nazočio na nekoliko sastanaka između predstavnika Eurokamiona i MORH-a.

Nova ponuda trebala je sadržavati manji broj vozila koja su MORH-u potrebna za ispunjavanje partnerskih ciljeva te preinake u vidu poboljšanja opreme na cisternama za gorivo. Takve izmjene koje je, prema svjedočenju, na sastanku u prosincu iznio načelnik Službe za razvoj, opremanje i modernizaciju general Slaven Zdilar, imale su posljedice i na konačnu cijenu kamiona. Na pitanje drugooptuženog Ive Bačića tko je na tom sastanku govorio o smanjenim količinama kamiona i o potrebi tehničkih izmjena, Mojsović je ponovio da je o tome govorio Zdilar a da je Bačić govorio o pravnom aspektu posla koji je trebalo sklopiti.

Svjedok je rekao i da je MORH ultimativno tražio najmanje pet posto dodatnog rabata na cijenu zbog mogućnosti avansnog plaćanja, no da je Eurokamion mogao dati najviše tri posto. Mojsović je ustvrdio da su u Hrvatsku isporučeni novi kamioni te je naglasio da su svi problemi do kojih je došlo na njima, uključujući i curenje ulja te neusklađenost boja nadograđenih kabina sa šasijom, nastali kao rezultat neiskustva domaćih tvrtki koje su sudjelovale u offset programu u takvoj vrsti vojne proizvodnje te da su svi ti problemi otklonjeni na račun dobavljača.

Suđenje se nastavlja sutra kada trebaju svjedočiti direktor Eurokamiona Ivica Rilje i zaposlenik te tvrtke Marko Vukoja.

>>Svjedok Klicper: Zdilar Rončeviću nije ni spominjao kamione MAN

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije