Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedna u nizu

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim: Evo kako su pojasnili novi udarac

Foto: telegram
1/2
04.05.2024.
u 15:52

"Volodimir Aleksandrovič Zelenski, 25. siječnja 1978. Tražen prema članku Kaznenog zakona"

Rusija je pokrenula kazneni postupak protiv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i stavila ga na popis tjeralica, izvijestila je u subotu državna novinska agencija TASS pozivajući se na bazu podataka Ministarstva unutarnjih poslova. 

"Volodimir Aleksandrovič Zelenski, 25. siječnja 1978. Tražen prema članku Kaznenog zakona", stoji u bazi podataka na web stranici ministarstva. Podatak koji je citiran nije sadržavao dodatne pojedinosti.

U bazi je navedeno i mjesto rođenja tražene osobe, grad Krivij Rih u Dnjepropetrovskoj oblasti. Objavljena je i fotografija Zelenskog koja je nastala prije rata. Radio Sputnik piše kako je Rusija raspisala tjeralicu i za Valerijom Zalužnim, bivšim vrhovnim zapovjednikom ukrajinskih oružanih snaga.

Foto: telegram

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo kako je Rusija je izdala naloge za uhićenje niza ukrajinskih i drugih europskih političara od početka sukoba s Ukrajinom u veljači 2022. Ruska policija u veljači je stavila estonsku premijerku Kaju Kallas, ministricu kulture Litve i članove prethodnog saziva latvijskog parlamenta na tjeralicu zbog uništavanja spomenika iz sovjetske ere. Rusija je također izdala nalog za uhićenje tužitelja Međunarodnog kaznenog suda (ICC) koji je prošle godine pripremio nalog za predsjednika Vladimira Putina zbog optužbi za ratne zločine.

>>> FOTO Prije točno 44 godine umro je Josip Broz Tito: U Jugoslaviji je život stao, na sprovod stiglo 700 tisuća ljudi

1/25

Komentara 9

LU
Luftbalons
10:56 06.05.2024.

Zelenskyya će njegovi banderirati...ovo je ruganje tzv haškom tribunalu, sve je to nula

Avatar EU Turčin
EU Turčin
00:07 05.05.2024.

ova ce zavrsiti u nekoj od svojih vila koje ima po svijetu i Rusi ce mu moci staviti soli na rep.

MO
Mox
21:47 04.05.2024.

Možda na kraju i Gotovinini tužitelji i suci završe u Ruskom kavezu na kao optuženici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije