Afera TLM

Mravak istražiteljima objašnjavao kako se uhljebilo Buljubašića

mravak
Goran Jakus/Pixsell
19.10.2010.
u 19:31

Do sada je Mravak pred istražiteljima govorio više od 60 sati o svim kriminalnim aktivnostima o kojima je imao spoznaje u HEP-u.

Gotovo pet sati nadopunjavao je svoj iskaz pred istražiteljima USKOK-a i danas Ivan Mravak, bivši šef HEP-a, uhićen u svibnju zbog afere preprodaje struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju. Mravak je, neslužbeno doznajemo, razjašnjavao način fiktivnog uhljebljivanja Rade Buljubašića, povratnika iz Australije, u HEP.

Bivši šef državne tvrtke i sutra će ponovno biti sproveden u USKOK iz zagrebačkoga Okružnog zatvora kada će ponovno davati iskaz. Trebalo bi to biti i posljednje Mravkovo pojavljivanje u USKOK-u prije njegova puštanja na slobodu jer mu u petak istječe istražni zatvor.

Do sada je Mravak pred istražiteljima govorio više od 60 sati o svim kriminalnim aktivnostima o kojima je imao spoznaje u HEP-u u vrijeme svoga petogodišnjega mandata. Govoreći tako u statusu svjedoka, dotakao se i uloge bivših i sadašnjih članova Vlade koji su sudjelovali u malverzacijama što su pod povećalom tužiteljstva. Mravak je tako otvoreno svjedočio i kako je te prema čijem nalogu novac isisavan iz HEP-a preko marketinške tvrtke Fimi media te ulozi Mladena Barišića, bivšega pritvorenog šefa Carine, u cijeloj operaciji. Mravak je također istražiteljima razjasnio zašto je HEP te pod kojim uvjetima morao omogućiti povlastice Anti Despotu, Barišićevu zetu, pri kupnji luksuzna stana u Zagrebu... Spis o HEP-u trenutačno ima oko 40.000 stranica, a već se sad nagađa tko će se od onih čija se imena kroz njega provlače prvi useliti u “hotel” Remetinec.

Komentara 3

OB
-obrisani-
11:01 20.10.2010.

Nakon one silne strke i otkrića vezana za Buljubašića, dotični je na kraju ostao u HEP-u, jedina \"kazna\" je bila ta, da su ga izbacili iz HDZ-a (jaka stvar, moš si mislit kako ga je to pogodilo)... \"Spis o HEP-u trenutačno ima oko 40.000 stranica\"-to me ne zanima. Zanimaju me-rezultati.

PP
Pink Panter
22:41 19.10.2010.

Slučaj reketarenja HEP-a putem Fimi-medije te cijelo funkcioniranje HEP-a kao bankomata za političare, bez obzira koje stranke, morao bi biti modelni slučaj o rješavanju kojeg zavisi budućnost Hrvatske. Ako se na primjeru HEP-a ne pošalje poruka političarima da je pljačke dosta i da se za nju odgovara, nema spasa nema. Sad je samo pitanje ima li u ovoj zemlji hrabrosti i snage za taj kopernikanski obrat. jer, istražitelji imaju dosta materijala za stotine optužnica. Ako se sada zaustavi taj proces, odlazimo u crnu rupu. Uskoro će narod masovno na ulice. No baš političke profitere briga, Oni su se namirili za čitav život, svoj i potomaka. Poznato je iz povijesti da su uvijek \"najopasniji za revoluciju mangupi u vlastitim redovima\". Jednako tako, najopasniji za Hrvatsku su mangupi u hrvatskim političkim redovima.

OB
-obrisani-
02:52 20.10.2010.

@PP Nema snage, nema... Dok su rodijaci na sudu i u DORH-u dotle sve ovo ide k vragu. K vraguuuuuuU!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije